miercuri, 2 martie 2011

PRIORITATILE - si importanta lor in viata noastra

       Sa facem un exercitiu simplu pe un esantion de populatie de 100 persoane sa spunem Le cerem sa scrie pe o foaie de hartie prioritatile lor zilnice si pentru o saptamana.
      Prin prioritati, intelegem doar activitatile cele mai importante, pe care trebuie sa le facem intr-o zi, saptamana, luna etc. Prioritatile sunt activitatile noastre de referinta.. 
       Acum, dupa ce au scris prioritatile dintr-o zi si pentru o saptamana, sa le citim. Cate din activitatile prioritare sunt din domeniul spiritual, sau macar au tangenta cu spiritualitatea?
       Veti ramane surprinsi sa constatati ca foarte putini vor rezerva timp pentru activitati spirituale. Majoritatea oamenilor isi concentreaza atentia pe activitati pentru a-si asigura un venit cat mai mare pentru a-si satisface capriciile materiale, sau, sa  le spunem nevoile de zi cu zi. Nu este nimic rau in asta. Este un lucru normal in zilele noastre. Normal ar fi insa sa acordam macar cateva minute pe zi pentru a multumi Bunului Dumnezeu pentru tot ce am reusit sa facem in ziua respectiva. Este oare prea mult? 
         Activitatile noastre prioritare in viata, ne definesc ca entitate fizica si spirituala. In viata unui om exista "intamplari" pozitive si negative. Oare aceste "intamplari" nu au nici o legatura cu alegerile noastre? Noi alegem ce si cand sa facem, deci noi ne stabilim prioritatile zilnice. De foarte multe ori invinuim pe cei din jurul nostru pentru lucurile negative care ni se "intampla" noua, cu toate ca noi am ales sa facem lucrurile respective. 
        Oare de ce nu reusim sa includem in programul nostru zilnic macar 15 minute pentru o activitate spirituala?  Cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa-si raspunda singur la aceasta intrebare. Daca considerati ca Bunul Dumnezeu nu are nici o implicare in viata voastra, puteti continua cu aceiasi atitudine, aveti LIBERUL ARBITRU pe care nu o sa vi-l incalce nimeni, dar, daca totusi credeti ca nimic nu este intamplator si totul are un scop, acela de a evolua spiritual, de a ne aduce aminte cine suntem si ce suntem, mai mult decat acest corp fizic, atunci ar trebuii sa luati atitudine si sa incercati sa includeti in lista voastra de prioritati zilnice, macar cateva minute in care sa-i multumiti Bunului Dumnezeu pentru ca sunteti sanatosi si pentru tot ceea ce v-a daruit in ziua respectiva. Sunt foarte multi oameni care nu stiu sa-si faca o lista a prioritatilor si din aceasta cauza au o viata dezordonata si plina de tot felul de "intamplari" negative. Poate nu ar fi chiar asa o mare problema asta, daca nu ar atrage si pe alti oameni in "vartejul" acestor intamplari, influentandu-i si afectandu-le viata in sens negativ...
         In urmatoarele postari va voi prezenta, pe rand, cateva din scolile de spiritualitate care fac cursuri de pregatire la noi in tara si poate si in altele...., fiecare cu specificul si particularitatile ei. 
          Pana atunci, nu uitati: INDIFERENT DE CEEA CE SE "INTAMPLA" IN JURUL VOSTRU, GANDITI SI ACTIONATI INTOTDEAUNA POZITIV. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu