duminică, 13 martie 2011

INTENTIA - o forta a naturii

"Intentia conteaza", spunem noi. Dar ce este intentia? Nu este fapta, nu este cuvantul si nu este nici macar gandul.
Upanishadele spun:
"Voi sunteti ceea ce este dorinta voastra cea mai profunda. Asa cum este dorinta voastra asa este intentia voastra. Asa cum este intentia voastra asa este vointa voastra. Asa cum este vointa voastra asa sunt actiunile voastre. Asa cum sunt actiunile voastre asa este destinul vostru". Deci destinul nostru depinde de cele mai profunde dorinte si intentii ale noastre.
Daca dorinta cea mai profunda a noastra este de a fi fericiti de ce sa depinda ea de un obiect pe care astazi il avem si maine nu-l mai vrem pentru ca ne-am plictisit de el? De ce sa depinda ea de o pozitie sociala sau de o persoana fara de care ni se pare ca soarele nu mai straluceste astazi? Cine ne impinge la a crede asta? Sa fie oare egoul cel ce ne sopteste ca doar avand mai mult si mai mult vom fi in sfarsit fericiti dar si cel ce ne limiteaza astfel pentru ca, nu-i asa, DOAR AVAND vom fi fericiti.
Dar daca drumul se parcurge invers? Daca pornim de la a fi fericiti si abia apoi, traind in fericire si actionand cu iubire obtinem tot ce ne-am putea dori? Si daca ne nastem fericiti, niciodata singuri (pentru ca suntem cu totii UNUL), cu posibilitatea de a crea tot ce dorim, de a trai cu totii in abundenta? Si daca imposibilul nu exista?
De ce sa nu uitam ceea ce ne-a invatat societatea daca asta nu ne aduce fericirea?
De ce sa nu:
  • ne trezim dimineata cu un zambet larg pe buze si cu un multumesc in inima;
  • pastram zambetul cald si sa-l daruim celor ce ne ies in cale;
  • oferim iubire si compasiune;
  • transformam tot ce primim negativ in iubire...

Continuati voi lista pornind de la premisa ca imposibilul nu exista.

"Intentia este o forta a naturii" spune traditia vedica. Tot ce se intampla in Univers are la baza intentia.

Acordati-va INTENTIA SUFLETULUI, care este mereu in serviciul BINELUI SUPREM, cu INTENTIA MINTII si veti trai manifestarea "imposibilului" adica a MIRACOLELOR.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu