vineri, 4 martie 2011

SCOLI DE SPIRITUALITATE

QIGONG
       Asa cum am scris in ultima postare, va prezint cateva din scolile de spiritualitate care functioneaza si la noi in tara si pe care, daca doriti, le puteti urma.
      Prima scoala de spiritualitate pe care o voi prezenta, sau sistem de elevare spirituala este QIGONG
      Sa incepem prin a defini aceasta tehnica. Qi însemnă "respirație" si "aer", "energie" si "vitalitate", Gong înseamnă muncă si exprimă măestria dobândită prin exercitiu. Reiese de aici ca Qigong are semnificatia "lucrul cu energia".
      Aceasta tehnica a luat nastere cu peste 5000 de ani in urma si a fost o tehnica considerata "secreta", foarte mult timp, ea fiind transmisa numai prin viu grai. In prezent, aceasta tehnica si-a "deschis portile" pentru toti cei care doresc sa practice aceasta tehnica, cea mai raspandita scoala de Qigong este cea Taoista, aceasta punand accent, spre deosebire de celelalte si pe practica spirituala. 
     Exercițiile de Qigong sunt complexe si se pot clasifica dupa mai multe moduri: după dinamicitate, după utilitate, după pozitia corpului etc.
     Pentru cei care doresc sa urmeze cursurile acestei scoli de spiritualitate, puteti vizita site-ul Federatiei Nationale de Qigong la adresa:   http:\\www.qilingong.com 
    Cei care doresc sa se initieze in tainele acestei scoli inainte de a urma cursurile, o pot face studiind cartea lui Daniel Reid - Qi Gong - Manual de initiere (Polirom, Traducere de Cristina Popa).

REIKI
     A doua scola pe care doresc sa o prezint este REIKI. Cuvântul japonez "REIKI" înseamnă"energie vitală (ki) de provenienţă spirituală (rei)". În Occident s-a popularizat denumirea de "energie universală", pe care am preluat-o şi noi. REIKI este o metodă naturală de vindecare a trupului, sufletului şi minţii, întrucât energia universală acţionează benefic asupra tuturor nivelelor energetice ale omului (fizic, eteric, astral, mental).               Aceasta tehnica consta in transferul energiei universale pe care practicantul o primeste prin crestetul capului, catre pacient, prin atingerea acestuia cu palmele 
    REIKI-ul este împărţit în 3 sau mai multe nivele de pregătire, după cum consideră fiecare maestru.
    - Gradul I în REIKI conferă discipolului capacitatea de a transfera energie universală prin palme către o altă fiinţă vie (sau sieşi) pentru echilibrare energetică şi înlăturarea durerilor sau bolilor. Terapia REIKI constă în simpla punere a palmelor în zona bolnavă. Energia universală vine din Cosmos, intră prin creştetul capului şi iese prin palmele practicantului REIKI către organismul care manifestă un deficit energetic. Efectele pot fi resimţite imediat sau după un timp oarecare. Ele sunt întotdeauna benefice pentru sănătatea fizică, psihică şi mentală.
    - Gradul II în REIKI întăreşte puterea emisivă a terapeutului. Acesta învaţă să transmită energie universală la distanţă (chiar la sute de kilometri) în diverse scopuri, dar numai în beneficiul celui care primeşte energia. Tehnica de gradul II permite influenţarea în bine a celor din jur şi înlăturarea multor obstacole din viaţă prin transmisii energetice.
    - Gradele superioare sunt cele de profesor şi de maestru, în care se învaţă metode secrete de mare forţă, dar care nu vor fi accesibile decât după însuşirea temeinică şi obţinerea de rezultate clare prin tehnicile de gradul I şi II.
      Cei care doresc sa afle mai multe despre tainele acestei scoli, sau care doresc sa urmeze cursurile acestei scoli, pot obtine informatii de pe site-ul:  http:\\www.reikitraditional.ro

YOGA
       Yoga este o tehnica care combina meditatia cu exercitiile, numite "asane" sau "posturi" si este practicata de peste 5000 de ani. Yoga este una din cele 6 scoli ale Filozofiei Hindu, bazată pe meditatie ca o cale spre auto-cunoastere si eliberare. Textele Hindu care stabilesc bazele yoga contin: Upanishadele, Bhagavad Gita, Yoga Sutra lui Patanjali, Hatha Yoga Pradipika si multe altele. În India, Yoga este privită ca fiind un mijloc de desăvârsire fizică si spirituală. In afara granitelor Indiei, Yoga este asociata mai ales cu practicarea asanelor (anumite pozitii ale corpului) in combinatie cu diferite tehnici de respiratie. Yoga are foarte multe ramuri care contin foarte multe tehnici. 
       Cei care doresc sa se informeze mai mult despre aceste tehnici, unde si cum pot fi practicate, pot vizita site-ul Federatiei de Yoga din Romania:   http:\\www.fyr.ro

RADIESTEZIA SI INFORENERGETICA
        Radiestezia este o metodă care permite operatorului radiestezist să găsească surse de apă subterană, zăcăminte de metale, petrol etc cu ajutorul unui instrument cu formă specială, fie din lemn de alun la vechii fântânari, fie din metal.Aceste instrumente pot fi: pendulul, baghete in forma de L si mai nou ansa. Radiestezia este practicata de mii de ani, majoritatea diferitelor tipuri de zacaminte subterane fiind descoperite si localizate prin metode radiestezice.
         Inforenergetica este o nouă ştiinţă de frontieră care a fost comunicată internaţional pentru prima dată cu ocazia Antantei Medicale Intermediteraneene din 9-12 septembrie 1992 de la Mamaia de către fondatorul ei, domnul Claudian Dumitriu, membru al Uniunii Medicale Balcanice, Preşedintele Societăţii Române de Radiestezie şi al Fundaţiei de Inforenergetică „Sfântul Apostol Andrei". 
       Această ştiinţă spirituală, care include învăţăturile din Sfânta Scriptură şi toate ştiinţele moderne, utilizează metode proprii de cercetare.Inforenergetica permite investigarea şi cercetarea realităţii înconjurătoare, folosind un aparat teoretic propriu şi metode, tehnici, mijloace şi procedee riguros ştiinţifice, găsindu-şi aplicaţii în toate domeniile de activitate. Ea permite analiza, formarea şi dezvoltarea extrasensibilităţilor umane, animale, vegetale etc. adică, de percepere şi interpretare, utilizare a semnalelor i.e. (informaţionale şi energetice) prin alte mijloace decât prin organele de simţ şi de la distanţe depăşind bătaia (range) acestora. Datorită sensibilităţii la i.e. a sufletului uman în principal, se dobândesc informaţii de la sursele de semnal – percepute sau nesesizate de organele de simţ ale trupului- acestea fiind semnalate şi decodificate prin mişcarea unui instrument auxiliar, în cazul inforenergeticii – ansa, care se mişcă pe un raportor centesimal indicând mărimea semnalelor recepţionate – alfa numerice – conform unei scale valorice unice şi a unui aparat teoretic propriu inforenergeticii. Aceasta stiinta spirituala permite depistarea si tratarea bolilor, de catre inforenergetician, pornind de la cauza lor reala.
        Pentru a afla mai multe lucruri despre aceasta scoala spirituala si  cursurile de initiere in inforenergetica, accesati site-ul oficial al Fundatiei de Inforenergetica "Sf. Apostol Andrei: http:\\www.inforenergetica.ro
        
        Ma voi opri aici cu prezentarea scolilor de spiritualitate, nu pentru ca nu ar mai fi, ci, dimpotriva, pentru ca sunt foarte multe. Sunt sigur ca fiecare are CALEA lui pe care o va urma, mai devreme sau mai tarziu, Toti avem LIBERUL ARBITRU pe care nu are voie nimeni sa ni-l incalce, asa ca  sunteti liberi sa alegeti. Eu voi scrie in continuare articole care sa incurajeze "trezirea" OMULUI prin diferite metode si practici spirituale in speranta ca majoritatea celor care le vor citi isi vor da seama, vor CONSTIENTIZA, ca trupul este doar un "vehicul" material al entitatii spirituale care a acceptat sa vina la intrupare cu un scop precis, cu o misiune pe care dupa ce o va indeplini va putea sa paraseasca acest trup si implicit planul fizic grosier si sa se intoarca in planurile subtile ale CREATIEI.
       NU UITATI, INDIFERENT DE CEEA CE SE PETRECE IN JURUL VOSTRU, GANDITI SI ACTIONATI INTOTDEAUNA POZITIV, DARUITI LUMINA SI IUBIRE, RESPECTATI VIATA SUB TOATE FORMELE EI SI ENTITATEA VIE PLANETA PAMANT CARE ASIGURA CU AJUTORUL SOARELULUI SI A LUNII, TOATE ELEMENTELE NECESARE SUSTINERII VIETII, DECI, IMPLICIT PE A NOASTRA A OAMENILOR.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu