miercuri, 30 martie 2011

ANATOMIA SUBTILA A OMULUI - CHAKRELE



      Anatomia este o stiinta care studiaza corpul fizic, uman cu toate sistemele pe care acesta le inglobeaza. Medicina zilelor noastre are la baza aceasta stiinta cu toate cercetarile si rezultatele lor.
      Ar trebui sa stim ca pe langa corpul fizic, omul detine un corp subtil, care este mult mai important si care este "responsabil" de atragerea de energii subtile necesare sustinerii vitalitatii si sanatatii corpului fizic. Corpul subtil are o "compozitie" foarte complexa. In "compozitia" corpului suntil intalnim, pe langa alti "compusi" o retea de centri subtili. Acestia se afla intr-un numar mare in corpul nostru.  Atunci cand privim rasaritul soarelui, corpul nostru absoarbe lumina solara printr-un centru subtil (centrul eteric al vitalitatii), care se afla deasupra splinei. Acest centru subtil, "imparte" spectrul luminii in sapte culori de baza si le repartizeaza in organismul nostru astfel:
- rosul si oranjul spre organele sexuale
- galbenul spre inima si plamani
- verdele spre stomac, ficat, intestine, rinichi
- albastru spre gat si nas
- violetul spre cap.
      Persoanele care acuza stari de oboseala frecvente, se pot concentra pe culoarea rosie, pentru a remedia aceasta stare.
     Pentru a capta particolele de vitalitate este necesar ca dimineata, la rasaritul soarelui sa ne concentram pe acest centru aflat deasupra splinei pentru a-l activa.
     Omraam Mikhael Aivanhov ne dezvaluie in cartile sale ca marii Initiati ai Indiei au descoperit acum mii de ani in urma, sistemul celor sapte chakre sau lotusi. Acestia se afla deasupra corpului fizic, intre corpul eteric si cel astral, pe axa coloanei vertebrale. Astfel, de jos in sus, acestia sunt:
1. La baza coloanei vertebrale - MULADHARA, lotusul cu 4 petale - culoarea acestei chakre este rosu
2. Deasupra organelor genitale - SVADISHTHANA, lotusul cu sase petale - culoare acestei chakre este oranj
3.  In regiunea buricului si a plexului solar - MANIPURA, lotusul cu zece petale - culoare acestei chakre este galben
4. In regiunea inimii -ANAHATA - lotusul cu doisprezece petale - culoarea acestei chakre este verde
5.In partea din fata gatului - VISHUDA, lotusul cu saisprezece petale - culoare acestei chakre este albastru
6. Intre cele doua sprancene - AJNA, cu doua petale mari, divizate in 48 de petale fiecare; in total 96 petale - culoarea acestei chakre este indigo
7. In crestetul capului - SAHASRARA, lotusul cu o mie de petale. In realitate el are 960 petale, iar in mijloc are o corola de 12 petale, in total are 972 petale. Cele 12 petale din mijloc sunt galben aurii. cele 960 sunt violete, iar cele doua corole se invart in sens invers  - culoarea acestei chakre este violet.
     Atunci cand avem probleme la nivelul anumitui organ, este bine sa meditam asupra chakrei corespondente organului respectiv si sa o activam, astfel ajutam la rezolvarea rapida a dezechilibrului energetic de la nivelul organului respectiv.
    Voi reveni in articolele urmatoare  cu completari pe marginea acestui subiect.
     DARUITI LUMINA SI IUBIRE SI INDIFERENT CE SE PETRECE IN JURUL VOSTRU, GANDITI SI ACTIONATI INTOTDEAUNA BENEFIC.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu