duminică, 8 aprilie 2012

SCHIMBAREA


Voi începe acest articol cu un vechi proverb românesc, şi anume „ Pică pară mălăiaţă în gura lui nătăfleaţă”. Vă veţi da seama citind în continuare, la ce se referă, sau la ce am adaptat acest proverb. Înainte de anul 2000 foarte mulţi oameni aşteptau „sfârşitul lumii” sau „apocalipsa”. „Umblau” fel şi fel de istorioare, fel şi fel de „profeţi” apăruseră, care mai de care mai „convingător”, care ne spuneau cum va fi acel sfârşit al lumii şi ce ar fi trebuit să facem. Mai toţi spuneau că trebuie să ne schimbăm, că va veni Mântuitorul şi ne va judeca după faptele noastre. Mulţi oameni au înţeles mesajul, alţii s-au panicat, iar cei mai mulţi nu au făcut nimic. Iată-ne ajunşi şi în anul 2012 un an plin de semnificaţii apocaliptice. Dacă ar fi să luăm drept adevărate profeţiile mayaşe, în acest an, pe 21 decembrie calendarul mayaş se încheie şi odată cu acesta şi un ciclu evolutiv al planetei. Suntem astfel anunţaţi că începe un nou ciclu evolutiv al planetei, în nici un caz că va fi sfârşitul acestei lumi. Pentru unii, cu siguranţă va fi sfârşitul acestei lumi, dar acest lucru are loc zilnic. Zilnic, milioane de oameni mor pe întreaga planetă, adică trec în planul astral şi tot zilnic alte milioane se nasc, adică vin din planul astral. Şi acum, ca şi înainte de 2000 au apărut foarte multe informaţii cu privire la ce se va întâmpla în acest an. Şi oamenii ce fac? La fel ca şi atunci, mulţi oameni au înţeles mesajul şi ajută la producerea schimbării, alţii se panichează pentru că nu au înţeles ce trebuie să facă, iar cei mai mulţi nu fac nimic pentru că nu cred că trebuie să facă ceva, dar aşteaptă ca lumea să se schimbe. Celor din urmă le este dedicat acest articol şi proverbul cu care am început.
Cei care aşteaptă ca lumea să se schimbe, se uită în jur şi se miră cât de răi de invidioşi, de avari, de mincinoşi, de hoţi au devenit oamenii.... Înainte de a-i judeca pe cei din jur, oare aceşti oameni s-au uitat în sufletul lor, s-au analizat pe ei înşişi să vadă, ei cum sunt? Cum sunt priviţi ei de cei din jurul lor? Toţi ne dorim ca cei din jurul nostru să fie mai buni, mai blânzi, mai înţelegători, mai altruişti, dar nu ne gândim că la rândul nostru şi noi facem parte din cei din jurul celor de lângă noi, care, aşteaptă poate acelaşi lucru de la noi....să ne schimbăm? Toţi ne dorim ca aproapele nostru să nu aibă nici o trăsătură de caracter negativă, nici un viciu, dar de ce aşteptăm să se schimbe el primul ştiind că şi noi avem o parte din viciile şi trăsăturile lui de caracter negative? De ce aşteptăm ca cel de lângă noi să facă primul pas? Dacă şi el aşteaptă acelaşi lucru, adică să ne schimbăm noi primii.....atunci cine va face primul pas şi mai ales...când? Unii, nu vor să se schimbe pentru că nu cred că au ceva de schimbat, pentru că ei se simt bine în pielea lor, ignorându-i pe cei din jur. Altfel spus, chiar dacă ei fac rău celor din jur, dacă ei se simt bine, atunci totul este OK pentru ei. Şi aici nu mă refer la hoţi, criminali..etc ci la cei cărora le face plăcere să jignească, să judece, să arate cât de „importanţi” sunt ei în comparaţie cu ceilalţi, uitând total de compasiune, modestie, altruism... Sunt mulţi cei care aşteaptă ca lumea în care trăim să devină mai bună, dar confundă bunătatea sufletească cu mărimea contului din bancă. S-a dovedit ştiinţific că cel mai fericit om din lume nu este cel cu averi enorme ci cel bogat sufleteşte, cel care dăruieşte cu iubire, din suflet tot ceea ce are, semenilor săi.  Dacă chiar ne dorim ca lumea să devină mai bună, atunci trebuie să CONŞTIENTIZĂM că NOI SUNTEM LUMEA, iar schimbarea trebuie să înceapă cu NOI nu cu cei din jurul nostru. NOI trebuie să facem primul pas în a deveni mai buni, nu să aşteptăm ca LUMEA să se schimbe singură. Haideţi să ne schimbăm NOI comportamentul faţă de cei din jurul nostru, să arătăm că indiferent cât de rău s-ar purta cu noi, NOI vom fi la del de buni cu ei şi tot atăt de multă IUBIRE le vom dărui. Haideţi să le demonstrăm tuturor că nu banii şi averile sunt cele mai importante lucruri ci OMENIA. Celor care încă aşteaptă ca LUMEA să se schimbe uitând că EI sunt LUMEA, le spun încă o dată că nimeni nu va veni să schimbe LUMEA pentru EI,  extratereştrii au alte treburi. NOI SUNTEM LUMEA! Dacă ne dorim o LUME MAI BUNĂ fără războaie, foamete, boli, durere, ură, sărăcie, vicii...., atunci, NOI TREBUIE SĂ NE SCHIMĂM PRIMII! Pentru asta trebuie să ne schimbăm stilul de viaţă, percepţia visavi de cei din jur şi mai ales, trebuie să încetăm să ne mai otrăvim singuri şi planeta pe care trăim. Dar, acesta va fi subiectul următorului articol, unde vă voi demonstra că noi ne-am condamnat la dispariţie prin otrăvire.
Până atunci, nu uitaţi că trebuie să gândim şi să acţionăm întotdeauna pozitiv benefic indiferent de ceea ce se petrece în jurul nostru, să dăruim IUBIRE şi LUMINĂ tuturor, să respectăm viaţa sub toate formele ei, să respectăm entitatea vie PLANETA PĂMÂNT şi să-i dăruim multă IUBIRE.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu