vineri, 8 aprilie 2011

CHAKRELE - ROL, IMPORTANTA, TREZIREA FORTEI KUNDALINI

   
      Acesti centri sunt inactivi la aproape toti oamenii Nu se pot gasi urme ale acestor centri spirituali in corpul fizic, pentru ca ei sunt situati in corpul eteric. Organele corpului fizic sunt subordonate influentei lor.Pentru a-i stimula, cei interesati, trebuie sa-si trezeasca forta Kundalini care "doarme" la baza coloanei vertebrale si sa o faca sa urce strabatand chakrele unde ea declanseaza si elibereaza puterile pe care le contin. Foarte mare atentie insa, acest lucru trebuie facut numai sub supravegherea si indrumarea unui maestru spiritual, cu un nivel de elevare spirituala care sa-i confere posibilitatea si puterea de a face acest lucru. O chakra este un sistem foarte delicat, cu un angranaj de o finete extrema si numai sarpele Kundalini poate regla aceste "roti" si le pune in functiune. In momentul cand o chakra incepe sa se roteasca (numai in sens invers acelor de ceasornic), si ajunge la frecventa de vibratie proprie si necesara, se manifesta facultatile si puterile care sunt legate de ea. Chakrele se deosebesc intre ele prin culoare, numar de petale, adica numarul si intensitatea vibratiilor, divinitatile care "locuiesc" in ele si puterile pe care trezirea lor le confera  omului.
    Astfel, rolul si importanta acestor centri sunt:
 MULADHARA - corespunde plexului pelvic si coccisului (osul de la baza coloanei vertebrale); controleaza reproducerea, excretia, regleaza echilibrul (fizic si psihic); reprezinta legatura cu pamantul. Daca chakra nu functioneaza bine, poate duce la lacomie, la sentimente de nerecunostinta fata de ceea ce avem in viata. Poate duce la o neglijare a mediului inconjurator.
Pentru a ne deschide chakra, este bine sa ne focalizam pe culoarea rosu sau sa vizualizam o floare rosie deschizandu-se. Daca chakra este prea deschisa, si nu suntem pegatiti inca pentru a putea primi toata energia si puterea ei, pot aparea probleme de lacomie si de dominare in relatiile cu cei din jur.


 SWADISHTANA-: corespunde plexului aortic si este situat la trei degete sub ombilic; aspectele laterale se afla la incheietura picioarelor cu trunchiul; controleaza nutritia, gestatia, tonusul, aparatul urinar, intestinele, splina, pancreasul; Daca este echilibrata, ai hobby-uri creative, scrii, pictezi, canti sau dansezi. Daca este dezechilibrata, obsesii, si ai sentimente de pesimism legate de situatii care nu sunt chiar atat de grave.
Imagineaza-ti o floare orange deschizandusi petalele daca ai probleme in a-ti exprima emotiile sau nu esti creativ. Daca emotiile iti scapa de sub control, pentru a nu fi afectat foarte mult de energiile si puterea acestei chakre, imagineaza-ti floarea inchizandu-se incet.



 MANIPURA - corespunde plexului solar si este situat la nivelul ombilicului; controleaza digestia, metabolismul, stomacul, ficatul; Aceasta chakra controleaza energiile si activitatile tale. Controleaza lucrurile pe care alegi sa le faci si motivele pentru care le faci. Daca chakra este echilibrata, vei lua decizii bune, vei lucra la proiecte care merita timpul tau si te vei simti multumit de rezultate.
Daca ai probleme cu aceasta chakra, faci judecati gresite si iei decizii care nu sunt bune pentru tine.





ANAHATA - este chakra inimii si corespunde plexului cardiac; controleaza inima, sistemul respirator, sistemul imunitar (timusul); Daca chakra inimii este echilbrata, vei putea empatiza cu altii si vei putea sa le accepti dragostea si prietenia in viata ta. Vei avea prieteni buni si vei fi capabil sa creezi relatii pline de iubire. Vei avea compasiune pentru ceilalti. Daca chakra nu e sanatoasa, vei avea probleme in a mentine prietenii si in a gasi dragostea. E posibil sa te simti singur, sa fii dominator sau inchis si rece fata de ceilalti.




VISHUDA - corespunde plexului cervical si este localizata la baza gatului; controleaza gura, gatul, coardele vocale, auzul, mimica; Daca chakra e echilibrata, poti comunica usor cu familia si prietenii, cu cei cu care lucrezi si interactionezi. Poti chiar sa vorbesti in fata unei audiente. Daca ai probleme la nivelul acestei chakre, poti fi timid, intimidat in anumite situatii si incapabil sa exprimi ceea ce vrei sa spui cu adevarat. Sau poti fi prea vorbaret in situatii in care ar trebui sa asculti mai mult




AJNA - controleaza glandele epifiza si hipofiza, (care coordoneaza activitatea intregului sistem endocrin), vazul; Este chakra receptiei, a intuitiei, a gandirii si a spiritualitatii. Daca chakra este echilibrata, esti impacat cu tine si esti aplecat spre studierea unor aspect legate de spiritualitate. Poti sa-ti dezvolti intuitia psihica. 




SAHASRARA - corespunde zonei limbice a creierului si fontanelei (moalele capulului); Sahasrara inseamna "lotusul cu o mie de petale" (in sanscrita), iar o sectiune transversala in cutia craniana evidentiaza 12 perechi de nervi cranieni, ce pornesc radial, asemeni petalelor unui lotus; controleaza intregul sistem si are rolul de a ne mentine conectati la realitate, sau adevarul absolut. Aceasta cheakra controleaza intelepciunea si intelegerea adevarata. Cand este totul in echilibru la nivelul acestei chakre, simti legatura cu divinitatea si cu restul creatiei. Este chakra legaturii cu Divinitatea.
       OMRAAM MICHAEL AIVANHOV, explica foarte frumos semnificatia chakrelor, si anume:
" In geneza se spune ca Adam si Eva traiau in gradina Edenului, unde, printre toate soiurile de arbori, cresteau Arborele Vietii si Arborele Cunoasterii Binelui si Raului. Dumnezeu le-a interzis sa manance din fructele Arborelui Cunoasterii Binelui si Raului. Dar iata ca sarpele a reusit sa o convinga pe Eva, care l-a convins pe Adam sa manace din fructul interzis....
     Ei bine, acest Arbore al Cunoasterii Binelui si Raului nu este altul decat sistemul cheakrelor in lungul coloanei vertebrale, si sarpele care era baza arborelui, infasurat in jurul lui insusi este forta Kundalini. Sarpele i-a vorbit Evei, spunandu-i: "Daca vei manca din fructele acestui arbore (adica daca trezesti chakrele), vei deveni ca si Dumnezeu, vei avea omniscienta, clarviziune, puterea intreaga." Evident, Eva a fost tentata si Adam la fel. Ei da, dar era prematur, ei nu erau pregatiti sa suporte puterea acestor forte puse in actiune. Ei ar fi trebuit sa continue sa manance fructele Arborelui Vietii, adica de a absorbi energia plexului solar, care e in legatura cu cosmosul intreg. Pentru ca, gratie acestei energii, nu ar fi cunoscut nici oboseala, nici suferinta, nici moartea. Da Arborele Vietii e plexul solar, in timp ce celalalt arbore, Arborele Cunoasterii Binelui si Raului este coloana vertebrala. Adam si Eva nu erau pregatiti sa-i manance fructele, ar fi trebuit sa astepte pana cand Dumnezeu le-ar fi spus sa o faca, sa vina momentul. Acum acelasi lucru se petrece cu oamenii. Cei care stiu sa hraneasca plexul solar, care e legat de soare, ajung din nou sa manance fructele Arborelui Vietii:ei absorb prana, elixirul vietii vesnice. In timp ce aceia care vor sa manace prematur fructele celuilalt arbore inainte de a se intari suficient, se expun celor mai mari pericole. Ei incearca sa trezeasca forta Kundalini, ei vorbesc cu sarpele, iar acesta-i impinge spre moarte, moartea spirituala".
      Este foarte important sa ne dorim sa trezim aceste forte din interiorul nostru, trebuie stiut insa ca odata cu primirea cunoasterii, primim si o imensa responsabilitate. Aveti deci grija in ce sens veti folosi cunoasterea pe care o veti primi. Nimeni din cei care isi doresc cunoasterea pentru a o folosi in scopuri personale nu o va primi. Cunoasterea absoluta trebuie folosita numai pentru a ajuta toate sistemel vii sa evolueze. Ma opresc deocamdata aici.
     GANDITI SI ACTIONATI INTOTDEAUNA POZITIV, BENEFIC, INDIFERENT DE CEEA CE SE PETRECE IN JURUL VOSTRU. DARUITI IUBIRE SI LUMINA TUTUROR SISTEMELOR VII, RESPECTATI ENTITATEA VIE PLANETA PAMANT PENTRU TOATE CONDITIILE DE VIATA PE CARE LE OFERA SI SUSTINE, PENTRU TOATE SISTEMELE VII, RENUNTATI LA MATERIALISM SI PLACERILE TRECATOARE PE CARE VI LE OFERA, RENUNTATI SA-I MAI JUDECATI PE CEI DIN JUR PENTRU CA BUNUL DUMNEZEU ESTE SINGURUL JUDECATOR, RENUNTATI LA MANDRIE SI FITI MAI UMILI SI SMERITI, PENTRU CA NIMIC DIN CEEA CE AVETI NU AR FI FOST POSIBIL FARA AJUTORUL BUNULUI DUMNEZEU SI DACA DORITI SA FITI RESPECTATI CA OAMENI, DATI DOVADA CA SUNTETI CU ADEVARAT OAMENI. CALITATILE INTOTDEAUNA VA VOR URCA FRECVENTA DE VIBRATIE SI VA VOR APROPIA MAI MULT DE DUMNEZEU. MANDRIA, URA, INVIDIA, LACOMIA, DORINTA DE INAVUTIRE CU ORICE PRET, VA VOR SCADE CONSIDERABIL FRECVENTA DE VIBRATIE SI VA VOR INDEPARTA DE DUMNEZEU.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu