joi, 21 aprilie 2011

De ce a scazut durata de viata???

          Am scris intr-un articol o posibilitate de a obtine culturi sanatoase si implicit alimente sanatoase. Alimentatia este un factor foarte important pentru mentinerea unui trup sanatos si implicit a unui spirit curat. In vremurile stravechi, oamenii traiau in trup o perioada foarte indelungata de timp raportat la prezent. In zilele noastre exista foarte putini oameni care traiesc peste 100 de ani si extrem de putini care trec peste 150 de ani.
          Dar sa comparam conditiile de viata care existau atunci cu cele care exista acum. 
- Sa spunem acum 2100-2200 de ani adica in timpul dacilor, 100 inainte de Hristos. Activitatile de baza in acea perioada erau agricultura, oeritul, apicultura. Aerul nu era poluat absolut deloc, apa era limpede si curata, vegetatia era foarte bogata, pamantul era cultivat in mod natural, nu existau ingrasaminte artificiale, pesticide etc,  oamenii traiau in armonie cu toate regnurile existente in natura. In acele vremuri, nu existau boli care sa produca epidemii mortale, nu existau medicamente, toate leacurile erau preparate din plante si radacini. Credinta si activitatile spirituale ocupau un rol important in viata oamenilor, Oamenii cultivau cat aveau nevoie pentru traiul zilnic si pentru a-si face provizii de iarna. Animalele pe care le cresteau pe langa casa erau folosite pentru a-si usura munca si nu pentru mancare.
- In zilele noastre, activitatile sunt multiple. Aerul, apa, solul sunt extrem de poluate. Oamenii nu mai folosesc metodele de cultivare a pamantului din acele timpuri, in schimb folosesc foarte multe substante otravitoare pentru sol, care implicit se regasesc si in recolte. In zilele noastre oamenii pierd foarte mult timp cu activitati inutile si profund daunatoare organismului. cum ar fi: frecventarea barurilor, discotecilor unde consuma bauturi alcoolice, tutun si droguri. Comparativ cu acele timpuri, in zilele noastre exista foarte multe boli incurabile, foarte multi virusi si microbi care pot da nastere la epidemii grave, iar medicamentele produse artificial au foarte multe reactii adverse si contin, multe din ele, metale grele foarte daunatoare pentru organism. Datorita excerbarii materialismului oamenii au devenit sclavii dorintelor si placerilor inutile si implicit prizonierii sistemului bancar ca urmare a  imprumuturilor pe care le fac periodic pentru a-si satisface capriciile sau placerile. Activitatile spirituale ocupa un rol inferior in viata zilnica, iar in unele cazuri lipsesc in totalitate.
      Concluzia.......majoritatea oamenilor zilelor noastre au uitat cu desavarsire motivul pentru care s-au nascut, au o viata dezordonata, haotica, traiesc ca sa manance, sa se imbrace cat mai sofisticat si sa-si satisfaca placerile materiale si in goana lor dupa acapararea a cat mai multor averi, proprietati...etc, distrug natura si tot ceea ce tine de aceasta. 
        De ce a scazut foarte mult durata de viata? De ce nu mai traim sute de ani sau chiar mai mult? Cateva motive posibile  ar fi:
- consumul de alcool, tutun, droguri,
- alimentatia profund nesanatoasa, plina de chimicale si substante toxice,
- poluarea aerului, apei, solului, - chimic, radioactiv,
- poluarea sonora,
- stresul datorat dorintei de " a avea, a procura" cat mai multe lucruri, multe din ele inutile, dorinte  care "ne obliga" sa ne imprumutam la banci si de aici grija de a plati ratele.....etc.
          De aceea, lansez intrebarea: PENTRU CE TRAIM? CARE ESTE SCOPUL VIETII? 
        Traim ca sa mancam sau mancam pentru a trai? Traim ca sa adunam bani, proprietati, case masini etc? Le luam cu noi in mormant? Traim pentru a munci, a ne distra, a bea, sau muncim pentru a trai?
      Multi oameni cu averi impresionante si-au blocat conturile, au abandonat viata luxoasa si au plecat cu familiile in locuri pustii unde nu au nevoie de bani, unde nu platesc facturi, nu au curent electric si traiesc doar din ceea ce cultiva, pescuiesc sau vaneaza. Au descoperit ei oare SCOPUL VIETII, sau sau saturat de poluare, chimicale, boli, facturi si de a fi sclavii banilor si al placerilor?
      Va invit sa meditati la aceste intrebari si daca vreti sa fiti sanatosi si  sa traiti mult, incepeti prin a renunta la a cumpara lucruri inutile, renuntati sa mai fiti sclavii banilor si al placerilor materiale, hraniti-va sanatos, abandonati sentimentele negative si actiunile malefice indreptate din diferite motive asupra celor din jur, daruiti tuturor IUBIRE si LUMINA, respectati VIATA sub toate formele ei si entitatea vie PLANETA PAMANT pentru toate conditiile de viata pe care ni le asigura si INDIFERENT DE CEEA CE SE PETRECE IN JURUL VOSTRU, GANDITI SI ACTIONATI INTOTDEAUNA POZITIV.
        

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu