sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Sentimentul de FRICA


Mai  intai va voi prezenta parerea oamenilor de stiinta, neuro-biologi, pentru ca este important de stiut cum se naste acest sentiment din punct de vedere stiintific.
"Oamenii de stiinta au reusit sa demonstreze in premiera cu exactitate cum apare sentimentul primitiv si instinctiv de frica. Aceasta emotie foarte puternica a fost localizata intr-o zona raionala a creierului denumita zona “creierului mammalian” (este vorba de activitatea celulelor cortextului cerebral, in ariile de asociatie ale lobului frontal temporal si parietal in hipocamp si nucleul amigdalian, o arie corticala situata in zona mediana a lobilor temporali). Anterior, neuro-biologii au demonstrat ca lobul temporal este centrul de coordonare fundamental pentru reactiile de teama.
De altfel, se stie ca creierul uman, alcatuit din peste 10.000 milioane de neuroni microscopici sau celule nervoase, este centrul sentimentelor, emotiilor si dorintelor. Iar frica, un sentiment care functioneaza pe principiul pavlovian, este considerat un sistem defensiv care inglobeaza o multitudine de fobii, care pot evolua spre diverse tulburari anxioase, inclusiv tulburarea de stres post-traumatic. Frica este deseori asociata cu un sentiment de lipsa de control a situatiei.
Teama si aversiunea sunt doua reactii care apar de regula in acelasi mod, prin procesul de invatare sau de reflex conditionat. Explicatia consta in faptul ca sunt doua tipuri de reactii care se invata extrem de rapid din cauza ca sunt extrem de necesare suptavietuirii, cum ar fi evitarea unor locuri periculoase sau a mancarurilor toxice”. In general, oamenii sufera de diverse fobii din cauza unor experiente traumatizante din trecut sau doar din imaginatie (frica de sarpe sau de a merge pe o alee intunecata). Insa aceste fobii pot declansa anumite boli psihice greu de tratat, cum ar fi tulburarile anxioase, care pot fi tratate doar prin expuneri graduale la factorul de pericol care le-a declansat.
Conform specialistilor, frica este o reactie la o primejdie reala care poate duce la fobii, iar  anxietatea reprezinta anticiparea unei primejdii iminente sau presupuse. Exista categorii de “frici” care pot fi catalogate drept universale, ele regasindu-se in toate epocile si la toate culturile, la majoritatea indivizilor. Frica se poate invata in trei moduri: experienta traumatizanta unica (accidentul de masina); experiente stresante repetate (mai multe zboruri cu avionul ceva mai agitate fara sa se fi petrecut o catastrofa) si efectul retroactiv.
Exista o serie de manifestari fizice ce insotesc senzatia de frica: accelerarea batailor inimii sau palpitatii; cresterea frecventei respiratiilor sau senzatia de disconfort toracic; transpiratii; greata sau disconfort abdominal; senzatia pierderii echilibrului, ameteli, vertij; tensiune musculara; parestezii (intepaturi) ale membrelor."
Cam aceasta este parerea cercetatorilor neuro-biologi care au facut un studiu amanuntit si de lunga durata asupra acestui tip de sentiment.
Delimitarea cu exactitate a zonei din creier care este responsabila de producerea acestui sentiment reprezinta un ajutor foarte important pentru neurologi, deoarece pot trata multiple boli care reprezinta cauza principala a bolilor respective. 
In acelasi timp insa, de-a lungul timpului, s-au facut si experiente pentru a afla ce tipuri de SUBSTANTE, FRECVENTE ALE SUNETELOR, SPECTRELOR LUMINII, CULORILOR, INTENSITATILE ACESTORA pot induce acest sentiment de frica. De ce? Simplu. In scopul MANIPULARII multimilor. Bineinteles ca acest sentiment se poate provoca si prin imagini, holograme, cuvinte cheie, etc. Uitati-va numai ce efecte produce frica de a fi concediat, de a ramane fara loc de munca... Alt exemplu, amintiti-va anul trecut de mediatizarea virusului AH1N1, care am observat ca a inceput sa fie mediatizat si anul acesta. In ce scop? Oare numai pentru informarea oamenilor?
Dar sa lasam acest tip de abordare a acestei teme pentru ca exemplele de manipulare a multimii prin frica sunt extraordinar de multe.
De fapt, frica sau sentimentul de nesiguranta apare atunci cand omul trece totul prin filtrul constiintei si se gandeste la viitor. De multe ori v-am spus si daca trebuie, voi repeta, NOI TRAIM AICI SI ACUM. Aceasta insemnand timpul prezent. Pentru ce va este frica de viitor, FRICA, este unul din cele mai distructive si malefice tipuri de energii negative, Nu numai ca ne poate imbolnavi psihic, dar, acest sentiment "se hraneste" cu energia noastra vitala, obosindu-ne, epuizandu-ne fizic si psihic. El apare atunci cand, noi "raspundem" sau REZONAM la tipurile de informatii negative cu care suntem "bombardati" prin diferite metode. Din acest motiv am tinut sa va fac sa intelegeti ce inseamna a REZONA pe frecventa unui anumit tip de energie. Trebuie sa va perfectionati sistemul de aparare impotriva diferitilor stimuli care v-ar putea induce sentimentul de frica. La ora actuala mass-media reprezinta principalul "izvor" de stimuli negativi la care foarte multi oameni raspund. de exemplu: auzim la televizor "- peste doua zile uleiul si zaharul se vor scumpi cu 15%". Ce fac majoritatea oamenilor, evident, cumpara foarte mult ulei si zahar, chiar daca nu au nevoie. Si asta este un exemplu minor. De ce oare oamenii nu stau nepasatori la auzul acestor tipuri de informatii? Simplu, pentru ca nu stiu ca CEL MAI IMPORTANT MOMENT ESTE MOMENTUL " ACUM". Ei se duc repede si cumpara uleiul si zaharul de care nu ar avea nevoie, dar nu sunt constienti ca viata lor se poate sfarsi in urmatorul moment. Obisnuiti-va sa traiti in PREZENT si puneti-va toate grijile VIITORULUI in "PALMA CREATORULUI SUPREM" 
Cei mai "fericiti" oameni sunt cei simpli, care stiu ca nu au ce pierde, pentru ca stiu ca cel mai important pe lume este VIATA sub toate aspectele si formele ei.. Stramosii nostri nu traiau in palate, vile si nu aveau nevoie de cele mai scumpe si luxoase masini, iahturi sau avioane pentru a se deplasa. Este adevarat, din acest punct de vedere, oamenii au evoluat enorm. Raportat insa la nivelul de elevare spirituala, omenirea a involuat enorm. Cei mai nefericiti oameni sunt cei care au averi imense. Daca nu credeti, intrebati-i!! De ce? Pentru ca lor le este FRICA sa nu-si piarda toata averea si chiar viata, datorita unei catastrofe naturale. Cel ce stie ca viata este cel mai important DAR pe care l-a primit de la DUMNEZEU, nu are pentru ce sa-i fie frica, daca o respecta o iubeste si o apara indiferent de forma ei. 
Amintiti-va atunci cand, din intamplare sau nu, auziti un zvon, o informatie negativa preconizata a se intampla intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, ca NOI TRAIM IN PREZENT si NU INTRATI IN REZONANTA cu informatia respectiva. Informatiile, intamplarile negative au o frecventa de vibratie foarte scazuta. Nu va "acordati" frecventa de vibratie a corpului pe frecvente de acest tip, deoarece acestea dau nastere la o multitudine de efecte negative asupra voastra. Frica poate induce un sentiment si mai distructiv, SENTIMENTUL DE PANICA despre care vom vorbi in alt articol. Siguranta absoluta a zilei de maine o puteti avea doar daca spuneti "-Las grijile zilei de maine in voia BUNULUI DUMNEZEU" Fiti siguri ca nu vi se va intampla nimic negativ. Cand sunteti pusi in postura de a alege sa faceti sau nu o schimbare majora in viata voastra, cand trebuie sa luati o decizie importanta intr-o perioada scurta de timp, de cateva zile, si nu stiti care ar fi cea mai buna alegere, cereti ajutorul CREATORULUI  si spuneti, "- BUNULE DUMNEZEU, FACA-SE VOIA TA"  si fiti siguri ca rezolvarea problemei va veni cum si cand nu va asteptati. 
Numai celor care nu au CREDINTA le este frica. Unui OM bun, cinstit, drept, harnic, cu CREDINTA IN DUMNEZEU, nu-i va fi frica niciodata ne nimeni si de nimic.
Ridicati-va in orice moment frecventa vibrationala proprie, nu intrati in rezonanta cu energiile negative, indiferent de tipul lor, daruiti IUBIRE si LUMINA tuturor, respectati VIATA  in toate formele ei, respectati PLANETA pe care traiti pentru ca aerul, apa si hrana, EA vi le ofera si nu veti sti ce este frica.
Asadar, INDIFERENT DE CEEA CE SE INTAMPLA IN JURUL VOSTRU, GANDITI SI ACTIONATI INTOTDEAUNA POZITIV, si nu uitati CEEA CE VETI DARUI, ACEEA VETI PRIMI!!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu