marți, 11 ianuarie 2011

Petru cei care ...."dorm"

"Desteapta-te romane din somnul cel de moarte,
 In care te-adancira barbarii de tirani"
       Am inceput special cu primele versuri ale Imnului nostru national, pentru că romanii, din vremuri stravechi, au "ascuns" adevăruri nebănuite in povesti, versuri si alte tipuri de scrieri. "Descifrarea" acestor adevaruri poate fi făcută, din fericire, tot de romani si numai de ei, deoarece, "cheia" se afla in noi, urmasii stramosilor nostri.
     Va veti intreba, poate, de ce stramosii nostri au facut acest lucru?..... Este simplu! Stramosii nostri au fost OAMENI adevarati, buni, drepti, curajosi, cu credinta in Dumnezeu, inteligenti, cu un grad de elevare spirituala foarte mare, raportat la prezent, si tocmai datorita acestor calitati au CONSTIENTIZAT ca aceste "adevaruri" reprezinta o "comoara" foarte mare, care apartine acestui popor si numai lui. Noi, suntem datori fata de stramosii nostri, sa "trezim" forta acestui neam,  SCANTEIA DIVINA  din fiecare, pentru ca numai de noi depinde viitorul acestui neam si nu numai. Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu si alti artisiti, scriitori, sculptori romani au inscris in operele lor "adevaruri" nebanuite, pe care tot noi suntem datori sa le descifram. Si acum va intreb? De ce romanii sunt denigrati? De ce nu suntem tratati ca facand parte din marea familie europeana? Roamania, ca tara, se afla in sud-estul Europei? asa cum ne plaseaza cei mai multi europeni? NU! România se află chiar in centrul Europei, dar strainii nu vor sa recunoasca acest lucru. De ce? Unde s-au descoperit cele mai vechi dovezi ale scrierilor din Europa si nu numai? La Tărtăria, în România. A ramas vre-un document scris de daci? Nu! De ce? Pentru ca dacii, avand un grad de elevare spirituala foarte mare, nu aveau nevoie de scrieri pentru a-si transmite invataturile. Ei stiau ca toate informatiile se aduna "undeva" si formeaza "zestrea" informationala a acestui neam. Sunt foarte multi "prieteni" care ar dori sa "puna mana" pe aceste informatii. Din fericire, stramosii nostri au "gasit" ascunzatoarea perfecta pentru aceste informatii. Aceasta este NEAMUL ROMANESC. Si inca ceva, nu vom avea acces la aceste informatii si nimeni nu va putea accesa aceste informatii pana ce nu va atinge cel putin gradul de elevare spirituala al celor care le-au imprimat. Aceasta este "cheia" comorii dacilor. Elevarea spirituala. Materialismul zilelor noastre ne indeparteaza diin ce in ce mai mult de aceasta "comoara". 
    Sper, din tot sufletul, ca acum v-am facut sa intelegeti importanta "trezirii" dacului din voi. Nu credeti  ca acest neam a fost denigrat., batjocorit, furat si aruncat in noroi, destul? Trebuie sa fim mandri ca suntem urmasii dacilor, dar, mai ales, trebuie sa ne respectam mai mult stramosii. Saditi INCREDERE in sufletele voastre, adaugati din belsug CREDINTA, puneti multa DRAGOSTE in tot ceea ce faceti  si abandonati toate sentimentele negative. In felul acesta, si cu ajutorul Bunului Dumnezeu, vom reusi sa ne ridicam din genunchi.
LUMINA, IUBIREA SI GANDIREA POZITIVA, reprezinta cheia elevarii noastre spirituale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu