joi, 9 iunie 2011

MANIPULAREA - O practica mortala

Să încercăm să dăm o definiţie a manipulării maselor, pentru a conştientiza cât de periculoasă este aceasta. Astfel, manipularea maselor poate fi definită ca : acţiunea de schimbare a opiniilor, atitudinilor şi comportamentelor unei persoane sau ale unui grup social în vederea atingerii unor scopuri dorite de către altcineva (persoane, grupuri, organizaţii) fără exercitarea forţei şi lăsând impresia că această schimbare este o decizie liberă.
Acest concept malefic a luat amploare pentru susţinerea intereselor materiale. anumitor organizaţii, firme,  etc. şi este folosit din ce în ce mai des şi chiar foarte agresiv. De fiecare dată când aceste organizaţii, firme…etc. constată pierderi foarte mari, acţionează prin intermediul massmedia in scopul recuperării pierderilor. Uitaţi-vă în trecutul nu prea îndepărtat. Câte aşa zise boli au apărut “din senin” şi după o perioadă de câteva luni au dispărut la fel cum au apărut? Să le luăm pe rând. Boala vacii nebune, gripa aviară, virusul AH1, apoi, în alt an, AH1N1.  Acum, când luase amploare mondială cultivarea de produse BIO şi se recomanda tot mai mult cultivarea,  producerea şi consumul  acestora, a apărut “un mutant” al bacteriei E-coli. Aşa…din senin, s-a produs o mutaţie a bacteriei. Închipuiţi-vă cât de inteligentă poate fi bacteria asta….că a fost capabilă să-şi facă un up-grade şi să devină mortală. De sute de ani, oamenii folosesc bălegarul de la animale ca şi îngrăşământ pentru pământ şi această bacterie, care exista şi atunci ca şi acum, nu a reuşit decât acum să devină aşa “inteligentă” şi  periculoasă. De ce oare? Pe cine a început să deranjeze faptul că în sfârşit, după foarte mult timp, oamenii au reuşit să înţeleagă că pentru a fi sănătos trebuie să respire un aer curat, să bea o apă limpede şi să manânce natural??? De ce nu spune nimeni ca fumatul ucide anual 6 milioane de oameni dintre care 600.000 sunt fumători pasivi??? De ce nu sunt îngrijoraţi cei care aduc în prim plan bacteria E-coli de  câte milioane de oameni ucide alcoolismul sau consumul de droguri, sau SIDA sau cancerul??? Interesele economice  ale unor concernuri sunt mai importante decât dezvoltarea sănătoasă, naturală a oamenilor.  După ce îşi vor rezolva acestea problemele materiale, se va da uitrăii şi bacteria E-coli la fel ca şi celelalte boli apărute “din senin”.
Din nefericire, acest joc murdar al manipulării afectează şi oamenii nevinovaţi din toate ţările, iar din fericire, oamenii simpli, de la ţară, şi cei cu o gandire sănătoasă nu se lasă manipulaţi şi nu fac jocul manipulatorilor. Există zone de pe Pământ unde oamenii nu au televizoare, radio etc. fac agricultură în mod natural şi nu sunt afectaţi de bacteria E-coli, de virusul AH1N1, de gripa aviară sau alte boli fabricate în laboratoare…..
De aceea vă invit să gândim logic, să nu ne lăsăm manipulaţi în nici un fel, verbal, vizual, auditiv etc. Explozia tehnologică a încetinit foarte mult dezvoltarea spirituală a umanităţii. Haideţi să încercăm să nu ne mai lăsăm afectaţi de problemele materiale şi să dăm o importanţă mai mare dezvoltării personale spirituale.  Numai în acest fel vom reuşi să fim oameni liberi. Libertatea de gandire, de acţiune, de dezvoltare, de a alege, este calea sănătoasă şi ne va asigura o viaţă sănătoasă. Îndepărtaţi din creiere toate gândurile negative, malefice, nu vă mai lăsaţi manipulaţi de zvonuri sau informaţii negative, gândiţi logic şi puneţi  întrebări la care cereţi răspunsuri logice.
Manipularea în masă poate produce panică, care nu este altceva decât ducerea sentimentului de frică la extrem, iar sentimentul de frică poate produce boli psihice foarte grave. “Acela care are CREDINŢĂ cât un bob de muştar, poate muta munţii”. Aveţi deci CREDINŢĂ în Bunul Dumnezeu căci EL nu doreşte moartea nimănui. Cei care vă doresc moarte sunt cei care vă manipulează creierele.
Gândiţi deci pozitiv, benefic, indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul vostru, respectaţi VIAŢA sub toate formele ei, respectaţi Planeta Pământ pentru toate condiţiile de viaţă pe care ni le asigură şi DĂRUIŢI  TUTUROR IUBIRE ŞI LUMINĂ.

Articol postat si pe www.entitateaom.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu