joi, 9 iunie 2011

RESPIRATIA PRANICA

Respiraţia joacă un rol foarte important în menţinerea organismului întro stare de sănătate perferfectă. Respitaţia este un act mecanic. Din momentul în care ne naştem şi până murim, respirăm tot timpul, pentru că, dacă nu am face-o, am muri. Este important însă, să respirăm corect, măcar atunci când organismul nostru are nevoie de mai multă energie.
Exerciţiile de sensibilizare  a palmelor, de lucru cu bioenergie pentru vindecarea unui pacient, cer energie mai multă decât în mod normal, din acest motiv este necesar să ştim cum să respirăm corect. Legătura dintre respiraţie şi aportul de energie este evidentă. În mod normal plămânii noştri nu sunt umpluţi în totalitate cu aer. Atunci când inspirăm o cantitate mare de aer, vom observa că ameţim  şi ne ia cu călduri. ‘E un lucru normal, datorită faptului că ajunge mai mult oxigen la creier decât atunci când respirăm normal. O oxigenare mai bună a creierului ne asigură mai multă energie organismului.
Marii maeştri spirituali, yoginii, cunosc importanţa respiraţiei şi dau o foarte mare importanţă acesteia. În funcţie de activitatea pe care o desfăşoară, aceştia adoptă un anumit tip de respiraţie. Vă voi prezenta mai jos un model de respiraţie pranică.
FOARTE IMPORTANT! Dacă suferiţi de hipertensiune, aveţi probleme cu inima, plămânii, dureri de cap, este fosrte important să vă consultaţi medicul pentru a vă da aprobarea să executaţi astfel de exerciţii de respiraţie.
Pe timpul exersării acestui tip de respiraţie este indicat să purtaţi haine largi, mai ales la talie.
Să începem exerciţiu.
1. Aşezaţi-va pe un scaun tare, ţinându-vă spatele drept. Puneţi mâinile pe burtă cu degetele mari pe buric şi închideţi ochii.
2. Puneţi-vă vârful limbii pe cerul gurii şi ţineţi-o acolo tot timpul exerciţiului.
3. Expiraţi pe gură până vă goliţi plămânii, fără să forţaţi, expiraţi până ce plămânii sunt goliţi în mod confortabil.
4. Cu gura închisă, inspiraţi încet şi fără zgomot, pe nas. Simţiţi şi conştientizaţi cum oxigenul vă umple prima treime a plămânilor, apoi a doua treime şi în final ultima treime. ar trebui să simţiţi abdomenul împingând în afară şi în jos. În timp ce diafragma se aplatizează şi plămânii se deschid, mâinile ar trebui să se depărteze puţin un de cealaltă, dar pieptul va sta nemişcat. La sfârşitul inspiraţiei, ţineţi aerul pentru puţin timp (o secundă, două), apoi expiraţi încet, tot pe nas. Nu este necesar, deocamdată să număraţi timpii. La sfârşitul expiraţiei, faceţi din nou o pauză ca mai sus, apoi începeţi alt ciclu de respiraţie. Acesta este un ciclu compet de respiraţie pranică. Faceţi 10 astfel de cicluri, apoi faceţi o pauză de 2, 3 minute după care încă o serie de 10 respiraţii pranice. Nu treuie să vă forţaţi deloc.  Dacă vă simţiţi un pic ameţiţi, opriţi-vă şi respiraţi normal timp de câteva minute. Nu trebuie să vă grăbiţi sub nici un motiv.
Această tehnică de respiraţie pranică se poate învăţa în două, trei, săptămâni şi vă va ajuta în menţinerea organismului într-o stare de sănătate perfectă, asigurându-vă un aport de energie şi o oxigenare foarte bună a creierului şi în general a tuturor celulelor din organism.

 Articol postat si pe www.entitateaom.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu