miercuri, 15 iunie 2011

Energia subtilă a sunetelor clopotelor

În cultura tibetană clopotele sunt instrumente muzicale antice, utilizate in practica religioasa budistă pentru a produce sunetul OM . Clopotul tibetan este facut manual in Tibet si este alcătuit din 7 metale diferite ce au rezonante cu cele 7 planete, 7 zile ale săptămânii, 7 chakre, 7 note muzicale.  Preoţii tibetani folosesc clopotele pentru ridicarea  nivelului de vibraţii, purificarea aurei, purificarea încăperii in care se desfăşoară  meditaţia, întărirea sistemului imunitar, o întoarcere către sine, inducerea stării de meditatie.
În cultura creştină, părintele Arsenie Papacioc, vrednic purtator al dreptei credinte, aminteste crestinilor rostul uitat al clopotelor: “Trebuie sa aducem la cunostinta oamenilor invatatura crestina. N-a auzit nimeni bataia clopotelor? Clopotele nu bat niciodata pentru amuzament. Ci bat pentru ceva de natura sufleteasca, care ne atrage atentia: Cheama viii, plange mortii, imprastie viforele! Imprastie dracii si trasnetele.” Clopotele se toarna dintr-un aliaj special, in care predomina alama, care-i determina si sonoritatea. Se foloseste un bronz special care contine staniu, nichel, argint si cupru. Puritatea aliajului este o conditie indispensabila pentru a obtine un clopot de calitate. Prezenta impuritatilor are o mare incidenta asupra timbrului si sonoritatii clopotelor
După cum observaţi, semnificaţia sunetului clopotelor este oarecum diferită la cele două culturi.  dar, efectul sunetului este acelaşi. Sunetul clopotului armonizează frecvenţa de vibraţia a corpului, ridicând-o,  permiţând astfel intrarea în rezonanţă cu energiile subtile pure, angelice care au ca efect ridicarea frecveţei vibraţionale a organelor în suferinţă şi facilitarea procesului de vindecare.  Datorită frecvenţei înalte a sunetului clopotelor, entităţile malefice sunt alungate din încăperile care sunt pregătite pentru şedinţe de meditaţie, rugăciune sau de masaj. Participanţii la şedinţele de meditaţie sunt ajutaţi, datorită creşterii nivelului vibraţional din încăperea respectivă, să-şi crească propriul nivel vobraţional,  putând intra mai repede în starea de meditaţie. Contează foarte mult pentru cei care practică meditaţia să o facă într-un mediu pur, fără prezenţa entităţilor malefice, cu o frecvenţă vibraţională ridicată. Din acest motiv yoginii preferă să practice această tehnică în locuri retrase în munţi, în locuri sacre. Este bine ca atunci când vă simţiţi agitaţi, şi aveţi un sentiment de teamă, frică, să folosiţi un clopot tibetan pentru alungarea entităţilor malefice.  Pentru cei care sunt sceptici, ar fi bine să încerce să facă acest lucru şi apoi să ne povestească experienţa trăită. Este foarte important să înţelegem semnificaţia bătăii  clopotelor şi să ne punem întrebarea, “-De ce au fost asimilate clopotele în ritualurile creştine?”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu