duminică, 8 februarie 2015

MANIFESTAREA IUBIRII - "SECRETUL" EVOLUŢIEI



Adeseori merg şi mă uit la feţele oamenilor, le expresia lor, încerc să desluşesc ce gândesc şi ce-i preocupă. Este evident că oamenii care nu au griji, probleme de rezolvat şi care sunt sănătoşi, sunt mai veseli şi mai detaşaţi, iar ceilalţi sunt încruntaţi, prea preocupaţi de problemele lor ca să mai vadă şi altceva în jurul lor. Nu poţi să nu te întrebi de ce bunăstarea materială condiţionează toate celelalte trăiri, de ce oamenii au redus bucuria de a trăi doar la bunăstarea materială? Răspunsul este simplu! Pentru că aşa au fost educaţi de-a lungul zecilor şi sutelor de ani, acest lucru le-a fost inoculat prin sugestie de către părinţi, profesori, prieteni şi apropiaţi astfel că au uitat să se bucure că trăiesc pur şi simplu, să se bucure de razele soarelui de adierea vântului, de frumuseţea şi parfumul florilor de râsetul inocent al copiilor, de fiecare clipă pe care Bunul Dumnezeu le-o dă să trăiască.  Astfel am ajuns la concluzia că unii oameni au uitat de cel mai minunat sentiment şi cea mai minunata energie, IUBIREA.  Toţi am venit aici si acum pentru a învăţa să manifestăm această energie, a IUBIRII, indiferent de momentele prin care vom trece de-a lungul vieţii. Evoluţia noastră depinde de cât de mult am reuşit să facem acest lucru.
          Mass-media nu ne ajută aproape deloc şi ne prezintă în majoritatea timpului modele pe care nu trebuie să le urmăm, dar care, din nefericire, sunt urmate în special de tineri. De asemenea majoritatea filmelor sunt „de acţiune”, care promovează violenţa şi ideea că totul se rezolvă prin violenţă şi care conţin foarte multe formule de sugestie negative.  Societatea în care trăim acum,  este împărţită în bogaţi şi săraci şi pe multe alte criterii, inclusiv religioase,  pentru că aşa s-a dorit să fie, tocmai pentru a diviza oamenii şi a face ca manifestarea iubirii să fie mai greoaie. Mai trist este, că încă sunt oameni care nu au înţeles că trebuie să-i respecte în totalitate pe cei din jurul lor. Există o vorbă , „ Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”. Nu înţeleg de ce trebuie să jignim oameni din alte religii, de ce trebuie să le jignim Dumnezeul în care cred ei, când trebuie doar să-i respectăm şi să trăim în armonie cu toţii…..??? Nu există religie bună şi religie rea. Toate religiile care îndeamnă la iubirea aproapelui sunt bune, iar toate marile religii fac acest lucru. Putem trăi toţi în iubire, trebuie doar să ne dorim şi să o manifestăm.  
Sunt mulţi oameni care caută să evolueze spiritual şi frecventează cursurile  multor şcoli spirituale. Este foarte bine. Toţi aceşti oameni trebuie să înţeleagă de la bun început, de când calcă pragul respectivei şcoli spirituale, că o şcoală spirituală nu te transformă în paranormal peste noapte, capacităţile aşa zis paranormale se obţin prin multă muncă şi „vin” ca urmare a evoluţiei spirituale, în acelaşi timp cu responsabilitatea, iar simpla participare la un curs sau faptul ca faci parte de mai mult sau mai puţin timp dintr-o şcoală spirituală nu-ţi asigură evoluţia, dacă nu înţelegi că pentru a evolua trebuie să manifeşti calităţi şi virtuţi umane, şi mai important, trebuie să manifeşti IUBIREA în orice împrejurare. Însă pericolul cel mai mare pentru cei care aleg să facă parte dintr-o şcoală spirituală, dar nu numai,  este ORGOLIUL. La intrarea oricărei şcoli spirituale ar trebui să existe un cuier unde fiecare să-şi lase haina orgoliului, pe care, dacă mai doreşte, poate să o îmbrace la ieşire….conştient fiind că-l va stopa din evoluţie.
Sunt mulţi oameni care evoluează fără să facă vre-o şcoală spirituală, şi asta deoarece au înţeles, poate după multă suferinţă, că simpla manifestare a IUBIRII faţă de tot ceea ce este viu din jurul lor, în orice împrejurare, este tot ceea ce au nevoie pentru a fi fericiţi şi pentru a evolua.
IISUS, ca şi ALŢI FII DE DUMNEZEU, nu a avut nevoie sa facă vre-o şcoală, pentru că fiind FIU DE DUMNEZEU, ŞTIA TOTUL, CONŞTIENTIZA TOTUL, şi MANIFESTA TOTUL.
IUBIREA este CALEA pe care IISUS a venit să ne-o arate şi pe care EL a manifestat-o tot timpul în orice împrejurare, faţă de toţi cei care au venit la EL. Acest lucru trebuie sa-l facem şi noi pentru a evolua. Acesta este marele „secret” pe care nu suntem lăsaţi sa-l înţelegem.
Sunt multe feluri de a evolua. Sunt oameni care aleg să urmeze cursurile diferitelor şcoli spirituale pentru a învăţa să devină vindecători, bio-energo-terapeuţi, şi pentru a învăţa să-şi dezvolte anumite extrasensibilităţi pe care să le pună în slujba celorlalţi. Alţi oameni evoluează prin artă, cum ar fi sculptorii, pictorii, muzicienii, iar alţii prin ştiinţă, dar majoritatea aleg să evolueze prin suferinţă şi asta pentru că prinşi în mrejele ego-ului, al dorinţelor materiale, au uitat de cel mai important lucru, manifestarea iubirii necondiţionate.
Faceţi o comparaţie simplă între IUBIRE, COMPASIUNE, ADEVĂR, pe o parte, şi ORGOLIU, INVIDIE, URA, LĂCOMIE, EGOISM, MINCIUNĂ, pe de altă parte. Care dintre aceste energii unesc, creează şi care dezbină, distrug?
Ce energii dau naştere la războaie, atentate teroriste, crime, tâlhării, violuri şi ce scop au acestea? Este simplu. În spatele tuturor (în afară de violuri, unde este vorba despre satisfacerea bolnavă, animalică, a unor plăceri trupeşti), se află o „motivaţie economică”, adică LĂCOMIA (bani, zăcăminte de aur şi pietre preţioase, metale rare şi petrol etc.), combinată cu un ORGOLIU foarte mare şi multă MINCIUNĂ (dezinformare şi manipulare). Ce lasă în urmă acestea? Moarte, suferinţă fizică, psihică şi emoţională, distrugeri materiale, sărăcie, foamete şi boli. Asta este societatea în care trăim, dar câţi dintre noi ne dorim să trăim într-o astfel de societate? Dacă ne dorim o altfel de societate pentru noi şi copiii noştri, trebuie să o creăm, iar singura energie creatoare este energia IUBIRII. Această energie trebuie să stea la baza tuturor relaţiilor dintre oameni şi ţări, pentru a asigura tuturor o evoluţie normală.
Fiecare dintre noi ne aflăm într-un punct diferit pe scara evoluţiei. Nimeni nu poate sări peste „trepte”, dar fiecare îşi poate accelera ritmul evoluţiei prin conştientizarea şi renunţarea la trăsăturile de caracter şi personalitate negative, prin conştientizarea şi renunţarea la anturajele negative, prin conştientizarea şi renunţarea la gândurile şi acţiunile negative, prin accesarea, dezvoltarea şi manifestarea energiilor benefice ale virtuţilor umane, prin manifestarea iubirii şi compasiunii. Unii vor spune că este prea uşor să fie adevărat, alţii, mai comozi, vor spune că este foarte greu. Într-o viaţă, unii vor urca trepte, alţii vor coborî  trepte, iar alţii vor rămâne pe aceiaşi treaptă pe scara evoluţiei, dar, trebuie să ştiţi cu toţii, că mai devreme sau mai târziu, TOŢI vom ajunge la CUNOAŞTERE ŞI ÎNŢELEPCIUNE. Manifestarea IUBIRII este doar o lecţie pe care trebuie să o învăţăm pentru a urca pe următoarea treaptă şi nu este o lecţie uşoară. Unora dintre noi ne va lua sute sau chiar mii de reîntrupări pe această planetă până ne vom însuşi această lecţie. Depinde numai de noi. Plăcerile efemere ale lumii materiale pot constitui adevărate capcane.
Manifestaţi IUBIREA faţă de tot ceea ce înseamnă sistem viu, manifestaţi respect, compasiune şi altruism faţă de toţi semenii voştri, gândiţi şi acţionaţi întotdeauna pozitiv benefic şi dăruiţi multă iubire şi lumină minunatei entităţi Planeta Pământ (Geea), casa noastră pentru multe vieţi trecute şi poate pentru multe vieţi viitoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu