marți, 22 decembrie 2015

Omul de CALITATE şi calitatea de OM



Cred că toţi ne dorim ca în orice moment să avem în jurul nostru oameni de calitate, dar ne-am pus vre-odată întrebarea care e diferenţa dintre un om de calitate şi o persoană care a dobândit şi manifestă calitatea de OM?
Să vedem, cum vede fiecare un om de calitate, ce înseamnă pentru fiecare dintre noi a fi un om de calitate? Mulţi vor spune că oamenii de calitate sunt oamenii foarte bine pregătiţi profesional, oamenii care ocupă funcţii importante în diferite instituţii sau firme, actori, muzicieni etc. Dacă întrebăm însă mulţi oameni ce însemnă să manifeşti calitatea de OM, unii se vor mira, alţii vor spune că fiecare avem calitatea de OM, iar unii vor enumera mai ales calităţi profesionale sau trăsături de caracter şi personalitate pozitive.  Este foarte adevărat că evoluţia fiecărui om, trebuie să aibă loc atât pe plan profesional cât şi pe plan spiritual,  iar această evoluţie ar trebui să fie concomitentă.
Dar ce înseamnă să manifeşti calitatea de OM? Obţinerea calităţii de OM este destul de anevoioasă pentru unii, pentru că începe cu renunţarea la a manifesta toate trăsăturile negative de caracter şi personalitate. Acest lucru poate dura foarte mult, unii vor lupta cu ei înşişi chiar pe parcursul a mai multor reîntrupări. În acelaşi timp cu renunţarea la a manifesta trăsăturile negative de personalitate şi caracter, omul aflat în procesul de schimbare, de evoluţie, trebuie să obţină şi să manifeste VIRTUŢILE UMANE şi anume, IUBIREA, VOINŢA, CURAJUL, RĂBDAREA şi  MODESTIA. Toate aceste virtuţi trebuie să fie manifestate în orice împrejurare şi faţă de toată creaţia DIVINĂ, nu numai faţă de oameni sau numai faţă de anumiţi oameni, cărora unii le spun oameni de calitate...
Există foarte mulţi oameni de calitate care însă nu manifestă calitatea de OM şi asta pentru că sunt mulţi oameni de calitate care au un orgoliu foarte mare, care nu-i lasă să obţină şi să manifeste calitatea de OM, sau care încă manifestă trăsături de personalitate sau de caracter negative. Orgoliul, aşa cum am mai arătat şi în alte postări, este o piedică foarte mare în evoluţia oamenilor. Este de ajuns ca un om, după ce a muncit foarte mult, s-a pregătit profesional foarte mult şi a ajuns să ocupe o funcţie foarte importantă de conducere, să cadă în capcana întinsă de orgoliu. Acest lucru se întâmplă foarte des pentru că acest orgoliu le este „zgândărit” de cei din jur şi cel în cauză ajunge sa creadă că totul i se cuvine, că nimeni nu este mai bun ca el.... 
Există şi multe cazuri în care, oamenii simpli, care au o pregătire modestă să manifeste virtuţi umane şi astfel să se apropie foarte mult de manifestarea calităţii de OM. Ideal ar fi ca toţi oamenii să aibă acces la cultură, la educaţie şi în paralel cu dezvoltarea profesională să fie ajutaţi să manifeste virtuţile umane. Manifestarea virtuţilor umane nu este un lucru  simplu de făcut. Dacă răbdarea şi voinţa, sunt virtuţi pe care le poţi exersa şi învăţa,  curajul  doar se manifestă, iar manifestarea iubirii necondiţionate este cel mai greu de înfăptuit. Unii oameni au un curaj imens, pe care şi-l descoperă şi îl manifestă în situaţii limită, când pur şi simplu salvează vieţi fără să se gândească la pericolul la care se expun ei înşişi. Asta înseamnă să manifeşti curajul. Alţi oameni sunt foarte meticuloşi, manifestând astfel răbdarea şi voinţa, fără să-şi dea seama, iar lucrurile ieşite din mâinile lor sunt uimitoare, spectaculoase. Iubirea necondiţionată este mai greu de înţeles şi de manifestat în vremurile actuale când suntem îndemnaţi zilnic prin toate mijloacele media, să satisfacem dorinţele efemere ale ego-ului. Dacă oamenii s-ar lăsa conduşi de iubire, nu ar mai exista războaie, atacuri teroriste, sărăcie, boli, invidie, ură, egoism. Toate aceste lucruri negative, sunt posibile datorită orgoliilor şi nemanifestării iubirii. Războaiele, actele teroriste nu sunt urmări ale manifestării iubirii necondiţionate ci a exacerbării orgoliilor, ambiţiilor şi intereselor meschine individuale şi de grup.  
                IUBIREA este cea mai mare putere, cea mai mare forţă pe care o au oamenii, dar de care mulţi nu sunt conştienţi, ESTE FORŢA CREATOARE A UNIVERSULUI, este forţa care uneşte şi vindecă oameni şi suflete. Când toţi oamenii vor conştientiza ce putere le-a dăruit DIVINITATEA, şi o vor manifesta necondiţionat  în folosul  întregii creaţii DIVINE, atunci vor putea spune ca manifestă pe deplin calitatea de OM, iar viaţa noastră a tuturor locuitorilor acestei planete minunate va fi extraordinar de frumoasa.
              
                Manifestaţi  virtuţile umane în orice împrejurare, pentru ca  viaţa voastră şi a celor din jurul vostru să fie plină de lumină şi armonie,  şi nu uitaţi niciodată că IUBIREA este energia care uneşte şi vindecă oameni şi suflete.
              Gândiţi mereu pozitiv, benefic indiferent de ceea ce se petrece în jurul vostru şi dăruiţi iubire şi lumină tuturor, inclusiv minunatei entităţi Geea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu