In acest articol voi raspunde la intrebarile multor parinti. Sunt multi parinti, si in societatea in care traim, din ce in ce mai multi, care stau foarte putin de vorba cu copiii lor, si mai rau, isi petrec foarte putin timp cu ei, sau, in cel mai rau caz, isi vad copiii si vorbesc cu ei o data pe luna sau chiar mai rar. Astfel ca, acesti copii sunt in mare parte dezorientati, datorita faptului ca au un program dezordonat, nu stiu care sunt modelele pozitive pe care ar trebui sa le urmeze, nu stiu cum sa-si aleaga prietenii, dupa ce criterii, nu au obiective si nici aspiratii pentru viitor.
In acelasi timp sunt foarte multi parinti care, desi sunt zilnic acasa cu copiii lor, sunt "prea ocupati" cu probleme casnice si neglijeaza iin totalitate educatia acestora, crezand ca este mai bine sa-i lase sa aleaga singuri ce vor sa faca. Foarte multi parinti isi lasa copiii sa se joace la calculator ore intregi, spunandu-si ca e mai bine decat sa faca galagie sau sa se duca afara cu cine stie ce prieteni. Multi parinti nu se intereseaza deloc despre rezultatele copiilor la invatatura si mai ales despre prietenii din anturajul copiilor lor. De asemenea sunt multi parinti care accepta un comportament "mai libertin" si un vocabular "mai colorat" la copiii lor, inca de cand acestia sunt mici. Apoi, odata cu trecerea anilor, apar problemele cum ar fi:
- copii care isi pierd nopti intregi in fata calculatorului pentru diferite motive:
- copii care frecventeaza discotecile si barurile de la varste foarte mici, 10-14 ani:
- copii care incep sa fumeze de la 8-9 ani:
- copii care intra sub influenta "gastilor de cartier" si pentru a impresiona comit fel si fel de fapte ilegale:
- copii care abandoneaza scoala si prefera sa vagabondeze, sa fure, sa bea, spunandu-si ca o viata au si trebuie sa o traiasca cum le place:
- copii care sub influenta anturajului negativ, deviin dependenti de droguri.
- fete care cad sub influenta "prietenelor" sau chiar a "prietenilor" care de fapt fac parte din retele de racolare a tinerelor pentru a le obliga sa se prostitueze in tara si peste hotare.
Avand in vedere cele mentionate si pentru ca multi parinti isi pun intrebarea cum sa faca sa evite aceste neplaceri, le ofer cateva optiuni.
1. Primii 7 ani ai copilului sunt hotaratori pentru consolidarea unui comportament sanatos al acestuia, de aceea parintii TREBUIE sa urmareasca in aceasta perioada foarte atent comportamentului copiilor sai si sa-i indrume. Tot in aceasta perioada parintii TREBUIE sa le insufle copiilor dragostea pentru sport, pentru natura, pentru animale, pentru muzica, pentru citit (dupa ce acestia au invatat sa citeasca), si sa-i incurajeze sa faca aceste lucruri. In acest fel, copiii vor avea si activitati extrascolare sanatoase. Copilul TREBUIE invatat de mic sa-si programeze si sa-si foloseasca timpul eficient.
Voi mai continua maine aceste idei, in speranta ca parintii isi vor da seama ca EI sunt responsabilii a ceea ce vor deveni copiii lor.
Copyright (c) 2010 OMUL. Design by Wordpress Themes Park
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu