duminică, 29 ianuarie 2012

... A NE RUGA


În articolul „Un mod frumos de a ne ruga”, am prezentat o rugăciune a Sf. Francisc de Assisi.  Această rugăciune este doar un exemplu dintre multitudinea de rugăciuni care se pot spune. Important este să ne îndeptăm gândurile către Divinitate şi să rostim o rugăciune din tot sufletul nostru. Rugăciunea este o modalitate sigură de a ne ridica frecvenţa de vibraţie proprie. Acest lucru ne îndeamnă să apelăm cât mai des la ea.
Una din rugăciunile principale pe care ar trebui să o rostim cel puţin o dată pe zi, este rugăciunea de iertare a păcatelor (greşelilor) pe care le-am făcut faţă de toată Creaţia Divină. Există foarte multe rugăciuni de iertare spuse de diferiţi sfinţi, dar, eu cred că fiecare dintre noi ar trebui să spună din sufletul lui o astfel de rugăciune, fără să înveţe cuvânt cu cuvânt  o anumită rugăciune, pentru că fiecare dintre noi ştie cum, în ce fel a greşit, faţă de cine, în ziua respectivă. Rugăciunea de iertare este foarte importantă pentru că spunând-o din tot sufletul ne curăţim de energiile negative pe care le-am atras spre noi, făcând aceste greşeli. Asta nu înseamnă că după ce ne-am cerut iertare putem să facem din nou aceiaşi greşeală, pentru că astfel demonstrăm că nu ne-am învăţat lecţia.

luni, 9 ianuarie 2012

SUGESTIA ŞI AUTOSUGESTIA

În primul rând, pentru a nu apare neclarităţi, trebuie să definim noţiunile de sugestie şi autosugestie.
Sugestia este mesajul pe care-l transmitem. unei persoane sau grup de persoane, prin scris, imagini, voce sau mixt, dar poate fi în acelaşi timp şi mesajul pe care-l recepţionăm de la o persoană sau grup de persoane, prin aceleaşi metode.
De ce este important să cunoaştem cât mai mult despre sugestie şi autosugestie?  Pentru că o mare parte a acţiunilor noastre zilnice sunt făcute pe baza unor sugestii venite de la prieteni, familie, şefi, mass media....etc. Când cereţi părerea cuiva pentru rezolvarea unei probleme, ce primiţi în schimb? O sugestie! Când sfătuiţi pe cineva ce oferiţi de fapt? O sugestie. Voi puteţi să-i spuneţi sfat, părere, dar dacă analizaţi mai bine veţi vedea că de fapt acestea sunt sugestii. Toate reclamele pe care le vedeţi la TV sau în ziare, reviste, pe panourile publicitare, sunt sugestii vizuale, auditive sau mixte. Sugestia este folosită şi de către psihoterapeuţii care folosesc hipnoterapia pentru rezolvarea anumitor cazuri. După cum obsevaţi, sugestia poate fi şi este folosită în foarte multe domenii. Este bine de ştiut că sugestia poate fi pozitivă sau negativă şi comercială. Am adăugat eu "şi comercială", pentru că în cazul reclamelor, sugestia este folosită doar pentru a vinde un produs şi nu poate fi catalogată ca pozitivă sau negativă ci doar comercială. În cazul campaniilor electorale, afişele electorale, mesajele din aceste afişe pot fi incluse în categoria sugestiilor, dar, atenţie, unele mesaje electorale sunt manipulatorii. Problemele apar atunci când sugestia este folosită în mod voit pentru a distruge psihicul uman sau pentru a creea "monştri". Combinaţia dintre droguri, alcool, substanţe halucinogene şi sugestii negative sau care conţin anumite mesaje, poate fi fatală, iar atunci când este direcţionată voit spre anumiţi subiecţi, îi poate transforma pe aceştia în ucigaşi, sinucigaşi sau terorişti sinucigaşi, sau îi poate îmbolnăvi foarte grav psihic şi fizic.  De asemenea, atunci când sunteţi foarte obosiţi şi aveţi diferite probleme, sunteţi foarte uşor sugestionabili.