duminică, 27 februarie 2011

ATAŞAMENTUL - ca sentiment şi importanţa lui în elevarea spirituală

     De când suntem concepuţi, apare acest sentiment de ataşare. Spiritul, care a venit la întrupare, acceptă să se ataşeze de acel trup grosier, material, pentru a trăi această experienţă.
     Copilul se ataşează la început de părinţii lui, apoi de prieteni, de animalele care-i plac, de plante, de locuri şi toate acestea au loc pentru că ataşamentul se realizează cu spijinul sentimentului de iubire, dragoste involuntară, pe care un copil îl simte şi îl dăruieşte necondiţionat acestora. Până aici totul este aproape perfect.....
     "Problemele" apar în momentul în care deja începem să creştem, să depăşim stadiul de copil, devenim adolescenţi şi apoi tineri şi oameni maturi. Bineînţeles, "problemele" apar numai la unele persoane, în funcţie de tipul de educaţie pe care acel copil l-a primit încă din primii ani de viaţă.
      Putem compara un copil care s-a născut în mijlocul "civilizaţiei", în orice oraş mare, cu un copil născut printre munţi, departe de orice formă de civilizaţie? Cum trăiau indienii de pe continentul american înainte de a fi descoperit şi "civilizat" de europeni şi ce impact a avut această "civilizaţie" în viaţa lor?
      Cei mai mulţi dintre copii sunt educaţi în spiritul verbului "a trebui". Încă din primii ani de viaţă li se spune ce "trebuie" să facă, cum trebuie să se comporte etc. Copii sunt învăţaţi că "trebuie" să înveţe, motivaţia find, pentru a avea un serviciu foarte bun, pentru că ei trebuie să fie cei mai buni, să ocupe celele mai bune posturi din cele mai mari firme, pentru că numai astfel vor câştiga cei mai mulţi bani care la va permite să aibă tot ce-şi doresc. Astfel se ajunge la a le i se "impregna" copiilor în subconştient un program de evoluţie bazat pe verbul "a trebui" care dă naştere treptat la dorinţa de "a avea" cât mai mult, de a avea "cel mai, cea mai, cele mai" noi, scumpe, la modă, lucuri din lume.
      Odată ce a luat naştere "dorinţa de a avea" şi omul primeşte din ce în ce mai mulţi bani, urcă pe scara socială, obţine posturi de conducere din ce în ce mai importante, acel om va percepe frumuseţea vieţii ca fiind direct dependentă de gradul de bunăstare materială. Omul începe să se ataşeze de acest tip de viaţă, începe să se ataşeze de bunuri materiale de diferite tipuri (case, bijuterii, maşini, iahturi...etc), spunându-şi că are o viaţă frumoasă şi îmbelşugată şi că nu-i lipseşte nimic din ce şi-ar putea dori. În multe cazuri omul ajunge până acolo, încât iubeşte şi preţuieşte mai mult lucrurile decât propria viaţă sau viaţa celor din jurul lui. Acesta este cel mai jos nivel de decădere umană, pentru că de aici până la a face crime sau la a le comanda pentru a obţine şi mai multă avere, putere etc nu este decît un mic pas. Şi de unde a inceput această decădere? Încă din copilărie, de la verbul "a trebui". "A trebui" a dat naştere la "dorinţa de a avea" care a dat naştere la " dorinţa de a avea mai mult", apoi, "din ce în ce mai mult" care a dus la ATAŞAMENTUL total al omului de lucrurile din jur, de avere, de poziţie socială.
       În acest fel, omul s-a îndepărtat treptat de orice invăţătură şi practică spirituală, considerând că tot ceea ce a adunat i se cuvenea şi ajutorul DIVIN a fost inexistent. Mulţi oameni fac această greşeală, iar "civilizaţia" din acest moment  încurajează acest mod de viaţă bazat pe materialism. Mai grav este că în goana după înavuţire, omul, a afectat foarte grav toate regnurile din jurul lui, mineral, vegetal şi animal, producând adevărate dezastre.
       Dacă toţi cei care vor citi acest material vor înţelege că educaţia pur materialistă produce efecte negative, malefice, ATAŞAMENTUL de partea materială fiind unul din sentimentele distructive care la rândul lui produce şi atrage sentimente negative, malefice, sper ca educaţia pe care o vor da copiilor lor de acum înainte să cuprindă mai ales aspecte spirituale ale vieţii care în final să devină elementul cel mai important în definirea personalităţii copiilor.
        Oamenii trebuie să înţeleagă că indiferent dacă sunt bogaţi sau săraci, se întorc de acolo de unde au venit, adică trupurile se întorc în pământ pentru că aparţin lumii materiale iar scânteia DIVINĂ se întoarce la SURSĂ adică la DUMNEZEU, sau, în funcţie de religia pe care o are fiecare, la CEL pe care-L consideraţi CREATORUL tuturor şi nimic din partea materială de care s-au ataşat sau pentru care au luptat aici, în această viaţă, nu vor lua cu ei.
       Viaţa nu este şi nu trebuie să devină o competiţie, o luptă,  în care trebuie să demonstrăm că noi suntem mai deştepţi, mai frumoşi, mai bogaţi decît ceilalţi. Ni s-a dat acest dar de a trăi în acest plan material, pentru a ne aduce aminte cine şi ce suntem, pentru a conştientiza acest lucru, pentru a ne bucura de experienţa acestei cunoaşteri şi pentru a-i ajuta şi pe cei care încă nu înţeleg aceste lucruri, să le înţeleagă şi să le conştientizeze. Trebuie să învăţăm să dăruim mai mult decît primim, să învăţăm să dăruim mereu IUBIRE ŞI LUMINĂ, indiferent dacă cel de lângă noi este nervos sau ne adresează cuvinte jignitoare.
       Bogat nu este cel care are averi imense, care se desfată în lux şi nu-l interesează de cel de lângă el,  bogat este cel care-l are pe DUMNEZEU în suflet şi nu se mândreşte cu asta, bogat este cel care dăruieşte IUBIRE şi nu aşteaptă nimic în schimb, bogat este cel care IUBEŞTE aerul, apa, soarele, luna, cerul înstelat, animalele, plantele, pentru că acestea toate însemnă VIAŢĂ.
      DĂRUIŢI IUBIRE ŞI  LUMINĂ, NU INTRAŢI ÎN REZONANŢĂ CU FAPTE SAU INFORMAŢII NEGATIVE, MALEFICE ŞI INDIFERENT DE CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JURUL VOSTRU, GANDIŢI ŞI ACŢIONAŢI ÎNTOTDEAUNA POZITIV.
     
     
        
     

sâmbătă, 26 februarie 2011

Invitatie

       Subiectele urmatoare vor fi "ATASAMENTUL" - ca sentiment si importanta lui in viata fiecaruia si "PRIORITATILE" - cum ne alegem CALEA. 
         Daca, dintre cei care citesc articolele acestui blog, doriti sa abordam si alte subiecte, va rog sa-mi scrieti pe adresa om_ra7@yahoo.com , unde astept de asemenea sa va exprimati dorinta de a deveni autori si sa postati voi insiva articole despre subiecte care credeti ca sunt importante pentru elevarea spirituala 
          
       

miercuri, 23 februarie 2011

ÎN ARMONIE...

Acesta este un subiect mai puţin discutat, sau….. aproape deloc, pe site-urile şi forumurile de spiritualitate.
Putem fi în armonie cu natura, putem trăi în armonie cu animalele, dar cu Divinitatea cum ne putem păstra în armonie?
Sunt lucruri foarte simple şi la îndemâna tuturor, dar cărora nu le acordăm o atenţie deosebită, pentru că ni se par nesemnificative. Totuşi, lucrurile mărunte fac diferenţa, pentru că un om atent la detalii, nu va scăpa din ochi niciodată lucrurile mărunte. O să spuneţi că în spiritualitate nu există lucruri mai puţin semnificative, sau mărunte. Este adevărat, dar de ce nu le aplicăm, dacă le ştim? Pentru că nu le conştientizăm. CONŞTIENTIZAREA, despre care v-am tot scris, este extraordinar de importantă. Una este să cunoşti, să ştii anumite lucruri şi alta este să le conştientizezi. Atunci când conştientizezi un lucru, înseamnă că îi cunoşti foarte bine importanţa efectuării acelui lucru şi consecinţele pe care le are dacă nu-l faci, îi cunoşti efectele pozitive, benefice pe care le poate avea asupra ta şi asupra celor din jurul tău. A trăi ÎN ARMONIE cu tot ceea ce există în jurul nostru, înseamnă a trăi în armonie cu DIVINITATEA. Acest lucru îl putem face CONŞTIENTIZÂND fiecare moment, fiecare acţiune pe care o facem de când ne trezim dimineaţa şi până când ne culcăm.
Un „program”, sau mai bine spus o metodă prin care putem realiza acest lucru ar fi următoarea:
Dimineaţa, când ne trezim, odată cu ridicarea din pat, ne facem o sfântă cruce şi mulţumim Bunului Dumnezeu pentru somnul odihnitor pe care ni L-a dat şi pentru că ne-am trezit sănătoşi  într-o nouă zi minunată. Cine nu CONŞTIENTIZEAZĂ faptul că au murit destui oameni în somn cu toate că s-au culcat bine….., şi că nimic nu este întâmplător, nu va înţelege semnificaţia şi rolul acestei „metode” de a rămâne ÎN ARMONIE…
Apoi, ne îndreptăm spre toaletă şi atunci când ne facem nevoile fiziologice, ne gândim că o dată cu eliminarea care are loc, se elimină din toate organele, structurile, biocâmpurile noastre, tot ceea ce am „adunat” în timpul somnului, negativ, malefic, necurat şi care nu sunt în voia Bunului Dumnezeu.
După ce ne-am curăţat organismul de tot ceea ce am avut malefic, ne îndreptăm spre chiuvetă şi ne spălăm mai întâi mâinile, foarte bine cu apă şi săpun, conştientizând că palmele sunt cele care atrag şi emit energiile cosmice şi le vizualizăm înconjurate de o LUMINĂ ALB OPALINĂ foarte intensă.
Luăm apoi apă în palmele luminoase şi ne spălăm faţa, CONŞTIENTIZÂND că aceea este o apă SFÂNTĂ care ne dă vigoare, putere, sănătate şi ne curăţă de tot ceea ce ar mai fi rămas malefic în toate celulele noastre.
Acelaşi lucru îl facem şi atunci când ne spălăm pe corp şi atunci când facem duş sau baie în cadă.
Curăţaţi astfel de tot ceea ce am „adunat” rău, malefic, necurat în timpul somnului în toate organele, structurile şi biocâmpurile noastre, ne îmbrăcăm cu hainele (curate), CONŞTIENTIZÂND că odată cu aceasta ne „îmbrăcăm” în LUMINA SFÂNTĂ care ne va ocroti tot timpul zilei de toate atacurile malefice îndreptate împotriva noastră şi de tot ceea ce nu este în voia Bunului Dumnezeu.
Ieşind pe uşă, ne facem cruce şi-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne trimită toţi ÎNGERII DE IUBIRE ŞI LUMINĂ de care avem nevoie în acea zi pentru a face toate lucrurile numai în voia şi pentru mărirea Bunului Dumnezeu, CONŞTIENTIZÂND că voia noastră nu este în perfectă armonie cu voia DIVINITĂŢII şi lăsăm  toate problemele şi grijile acelei zile să le rezolve Bunul Dumnezeu, cum ştie mai bine.
Pe toată perioada zilei atitudinea noastră trebuie să fie pozitivă şi trebuie să evităm intrarea în rezonanţă cu „întâmplări” sau informaţii negative, pentru a nu ne scădea frecvenţa de vibraţie proprie şi a permite astfel să „se agaţe” de noi, ceva malefic, necurat.
Odată ajunşi acasă, mulţumim Bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce am reuşit să realizăm în acea zi, CONŞTIENŢI fiind că nu am fi putut realiza nimic fără ajutorul şi îndrumarea Bunului Dumnezeu.
De fiecare dată când ne aşezăm la masă, ne închinăm şi mulţumim Bunului Dumnezeu pentru bucatele pe care le avem pe masă şi tuturor entităţilor care au participat la realizarea lor.
Înainte de a ne culca, facem un duş, CONŞTIENTIZÂND că odată cu acesta ne curăţăm toate organele, structurile şi biocâmpurile de tot ceea ce „s-a agăţat” rău, malefic, necurat de noi şi care nu sunt în voia Bunului Dumnezeu şi de toate greşelile şi păcatele pe care le-am făcut în acea zi, cu voie sau fără voie, CONŞTIENTIZÂNDU-LE.
Înainte de a ne aşeza pe pat, ne închinăm şi spunem din toată inima câteva rugăciuni de mulţumire pentru tot ajutorul primit în acea zi, rugându-ne şi pentru duşmanii, părinţii, fraţii şi pentru toţi oamenii pe care-i cunoaştem sau nu, pentru sănătatea lor.
Facem apoi cruce în locul în care dormim, rugându-L pe Bunul Dumnezeu să ne primească sufletul în LUMINA SFÂNTĂ pentru a fi protejaţi pe timpul somnului.
Aceasta înseamnă, pe scurt, SĂ FII ŞI SĂ RĂMÂI ÎN ARMONIE cu Bunul Dumnezeu.
Concluzionând, ÎN ARMONIE înseamnă, ca prin toate gândurile, vorbele şi acţiunile tale,  să-ţi menţii frecvenţa de vibraţie cât mai aproape de cea a DIVINITĂŢII.
Orice scădere a frecvenţei de vibraţie este percepută imediat şi ne va plasa pe un plan egal din punct de vedere vibraţional, cu frecvenţa de vibraţie pe care o avem în momentul respectiv.
Ştiu că unora le va veni greu la început să-şi menţină sau chiar să-şi ridice frecvenţa de vibraţie proprie, dar, aceasta este singura CALE spre ILUMINARE.
Voi mai vorbi despre acest subiect dacă va fi cazul, până data viitoare, nu uitaţi, INDIFERENT DE CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JURUL VOSTRU, GÂNDIŢI ŞI ACŢIONAŢI ÎNTOTDEAUNA POZITIV.

duminică, 20 februarie 2011

Neale Donald Walsch - Teama, Spaima si Frica

     Interesant punct de vedere.....

SUFLET DE COPIL

Copiii sunt minunaţi. Ei ne luminează zilele vieţii, cu râsetul lor, cu inocenţa lor. Copiii nu ştiu ce este aceea religie, nu cunosc grijile, nu au noţiunea binelui şi a răului. Pentru ei, totul este o joacă, totul este perfect. Dragostea cu care sunt înconjuraţi îi ajută să crească frumoşi şi sănătoşi. La rândul lor, ei dăruiesc dragoste tuturor, necondiţionat.
Fiecare dintre noi am trecut prin acea perioadă, toţi am fost mai întâi copii, inocenţi, nevinovaţi, ne-am hrănit cu iubire şi am dăruit iubire tuturor.
Am crescut, ne-am maturizat, ne-am lăsat "prinşi" în grijile mărunte ale vieţii şi am uitat ce era mai importann, să ne bucurăm de viaţă ca atunci când eram copii.
Sufletul de copil există în fiecare din noi, dar, nu-l lăsăm să se manifeste de frică că vom fi ridiculizaţi. Barierele, regulile, legile impuse de civilizaţie, ne împiedică să ne mai bucurăm de viaţă ca nişte copii. Am uitat că trebuie să dăruim iubire, indiferent de ceea ce primim, ne-am închis în carapacea de oameni "serioşi", maturi, refuzându-ne bucuria lucrurilor mărunte, refuzând să mai primim iubire de la toţi semenii noştri, refuzând să ma dăruim iubire tuturor, necondiţionat. Ne aducem aminte cu plăcere de copilăria noastră, de bucuriile ei, dar, refuzăm să readucem în viaţa noastră acele momente, refuzăm să ne mai comportăm astfel, pentru că vom fi etichetaţi "neserioşi". Calea de mijloc este să ne comportăm ca şi adulţi, dar exprimând sufletul de copil din interiorul nostru. Să exprimăm inocenţa, să exprimăm simplitatea, să exprimăm dragostea pentru tot ceea ce este în jurul nostru, să dăruim iubire tuturor, să exprimăm plăcerea de a mirosi o floare, să exprimăm uimirea descoperirii de lucruri noi şi frumoase, să exprimăm bucuria jocului. să exprimăm .... sufletul de copil. Lăsaţi sufletul de copil să se exprime prin toate acţiunile voastre şi veţi redescoperi lumea minunată a copilăriei. Cu ce ne ajută să ne lăsăm pradă grijilor, cu ce ne ajută să exprimăm furia, mânia, invidia, ura, gelozia, frica, setea de bani, cu ce ne ajută să ne ataşăm de lucuri? Când eram copii ne facea o deosebită plăcere să construim, să creăm. Cand ne maturizăm ne place să distrugem constructiv spunem noi, să ne autodistrugem, fumând, drogându-ne, consumând alcool..... Pentru a evolua trebui să păstrăm sufletul de copil şi să-i urmăm conceptele.
Omenirea a ajuns într-un punct foarte important pentru viitorul ei. Are de ales între calea evoluţiei spirituale şi abandonarea materialismului şi calea autodistrugerii prin exacerbarea materialismului şi a dorinţei de îmbogăţire, a dorinţei de a subjuga câţ mai mulţi oameni.
Trebuie să ne hotărâm ACUM ce alegem. Plăcerile trecătoare ale materialismului sau bucuria iluminării, a ascensiunii spirituale nemuritoare.
Întrebaţi-vă inima, sufletul, ce îşi doreşte şi anulaţi dorinţele creierului, trupului. Lăsaţi lumina să va pătrundă în inimă, deschideţi-va sufletele, abandonaţi gandirea materială şi grijile zilnice şi hotărâţi-vă ACUM ŞI AICI ce vă doriţi, cum vă doriţi să continue viaţa voastră. Dorinţele materiale, plăcerile trupeşti şi toate celelalte sentimente negative vă vor coborâ atât de mult, autocondamnându-vă la dispariţie, la moartea fizică.
Atunci când vă veţi umple inima de lumină şi veţi dărui iubire tuturor, când veţi abandona viaţa materială cu tot ceea ce implică ea şi veţi hotărâ să păşiţi definitiv pe calea IUBIRII ŞI LUMINII, vor avea loc schimbări extraordinare în conştiinţa voastră şi veţi ŞTI CARE ESTE SCOPUL VOSTRU, CINE SUNTEŢI ŞI DE CE SUNTEŢI AICI ŞI ACUM.
Copiii zilelor noastre ŞTIU. Ei au fost trimişi pentru a ne ajuta pe noi să înţelegem. Curând ei îşi vor demonstra capacităţile extraordinare cu care au venit, arătându-ne CALEA pe care trebuie să păşim. Nimeni nu va fi obligat să urmeze această cale. LIBERUL ARBITRU NU-I VA FI ÎNCĂLCAT NIMĂNUI. FIECARE ÎŞI VA ALEGE CALEA. Nu uitaţi însă, sunt doar două posibilităţi, CALEA IUBIRII ŞI LUMINII, CALEA SCHIMBĂRII, A ÎNĂLŢĂRII SPIRITUALE ŞI CALEA PLĂCERILOR TRUPEŞTI A MATERIALISMULUI A INVOLUŢIEI, A MORŢII FIZICE. ACUM TREBUIE SĂ ALEGEŢI. TIMPUL S-A COMPRIMAT. De acum înainte fiecare sunteţi şi veţi merge pe calea pe care aţi ales-o. ÎNCĂ O DATĂ VĂ ROG. ALEGEŢI CUM VĂ DICTEAZĂ INIMA, SUFLETUL, LASÂND LA O PARTE GÂNDIREA RAŢIONALĂ.
Sufletul de copil există în fiecare din noi. El inseamnă IUBIRE, BUCURIE, INOCENŢĂ, SIMPLITATE, DRAGOSTE, LUMINĂ.
NU UITAŢI, INDIFERENT DE CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JURUL VOSTRU, DĂRUIŢI IUBIRE ŞI LUMINĂ, GÂNDIŢI POZITIV, ŞI CÂND VĂ VA FI MAI GREU, STRÂNGEŢI-VĂ DE MÂINI ŞI FORMAŢI UN CERC DE LUMINA ŞI IUBIRE, ABANDONAŢI FRICA ŞI LUMINA VĂ VA CUPRINDE PE TOTI.

marți, 15 februarie 2011

Pentru cei care cred că ne tragem din maimuță.......

     Sunt foarte mulți oameni care citesc astfel de articole și spun...”..prostii” nimic nu este adevărat. Eu îi întreb pe toți acești oameni: - Care credeți că este originea Omului? Ne tragem din maimuțe? Cum au ”apărut ” oamenii pe această Planetă? și mai ales când? A câta civilizație omenească suntem noi acum de la prima civilizare a Planetei? Unde au dispărut toate aceste civilizații de-a lungul miliardelor de ani de când este această Planetă? Unde sunt oamenii din Atlantida? A existat Atlantida? Cum poate dispare un continent întreg cu tot cu oamenii de pe el? Care credeți că este mecanismul de evoluție al omenirii? Există alte dimensiuni? Noi trăim într-un spațiu tridimensional. Câte alte dimensiuni mai există? Există oameni în acele dimensiuni? Ce există în acele dimensiuni? 
    Sunt foarte multe întrebări pe care le-aș pune tuturor oamenilor care în egoismul sau în orgoliul lor cred că viața este doar o înșiruire de întâmplări sau coincidențe, de plăceri, eșecuri sau reușite și reduc totul doar la ceea ce văd, la partea materială.
    De asemenea, aș dori să-i întreb: Care sunt elementele care susțin viața tuturor pe această Planetă și cum le respectă? 
- Ce inspirăm? Aer, format dintr-o mulțime de elemente. Cum respectăm aerul? Poluându-l!
- Ce bem? Apă. Cum o respectăm? Poluând-o!
- Care este sursa principală de hrană? Vegetală, animală....... oferite de Planeta Pământ. Câți dintre voi v-ați întrebat dacă respectați această Planetă pentru tot ceea ce vă oferă Ea, adică condițiile principale de viață. 
    Indiferența, scepticismul, egoismul, orgoliile, mândria, materialismul exacerbat la maxim și multe alte însușiri negative ne-au adus în situația de astăzi, când respirăm un aer poluat și mâncăm chimicale. ȘI NE MIRĂM CĂ EXISTĂ MII DE BOLI.....
    Azi dimineață la ora 3 si XX minute Soarele, a ”explodat” din nou, de data asta foarte violent. Pentru cei care sunt ancorați de partea materială, poate întoarcerea la lumânare îi va face să respecte VIAȚA și TOT ceea ce o susține, mai mult decât pe propria persoană.
    Nu vă obligă nimeni să credeți în ceva anume. Aveți LIBERUL ARBITRU pe care nu vi-l poate încălca nimeni. LIBERUL ARBITRU ne dă dreptul să ne alegem drumul în viață, dar, în același timp, tot ceea ce facem cu LIBERUL ARBITRU ne atrage în viața noastră ”întâmplările” pozitive sau negative, în funcție de ceea ce am facut, gândit, cu LIBERUL ARBITRU. Era o vorbă din bătrâni....”-Oare cât ne va mai răbda Pământul?” După cum se observă, în multe colțuri ale lumii, Pământul dă semne că nu ne mai rabdă atitudinea distructivă la adresa a TOT CEEA CE ESTE SISTEM VIU.
   Planeta Pământ este un SISTEM VIU IMENS. Ea și-a ridicat frecvența de vibrație de la 7,8 la 12, aproape 13 cicli pe secundă și crește încă, pregătindu-se de un salt evolutiv. Noi ce așteptăm?
    Trebuie să RESPECTĂM VIAȚA SUB TOATE FORMELE EI!! INDIFERENT DE CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JURUL VOSTRU, GÂNDIȚI ȘI ACȚIONAȚI ÎNTOTDEAUNA POZITIV. DĂRUIȚI IUBIRE ȘI LUMINĂ ȘI LE VEȚI PRIMI ÎNAPOI.
      
    

duminică, 13 februarie 2011

Calea Spiritualității - Calea Iubirii

     Sunt mulți oameni care aleg să urmeze cursurile diferitelor școli de spiritualitate, dar sunt puțini din aceștia care rămân pe această CALE. Important este să știți că nu întâmplător ați ales să faceți aceste cursuri. De asemenea, foarte important de știut este că urmând aceste cursuri nu trebuie să vă așteptați să deveniți supraoameni, sau să căpătați așa deodată diferite abilități de vindecători sau alte asemenea abilități.
     Indiferent de școala de spiritualitate pe care o urmați, important este să practicați învățăturile primite. Cunoștințele primite vă vor ajuta în viitor numai dacă le puneți în practică. 
      Există foarte mulți oameni care doar citesc cărți, articole, sau urmăresc  filme cu caracter spiritual si cred că este deajuns, că sunt pe CALE. De asemenea, sunt oameni care cred că dacă merg în fiecare duminică la biserică, sunt pe CALE.
      Calea Spiritualității, calea Luminii și a Iubirii este mult mai mult decât citirea unei cărți, vizionarea unui film sau participarea la slujbele religioase. Această CALE necesită o schimbare profundă în conștiința celor care doresc să pășească pe Ea, înseamnă o schimbare profundă în comportamentul fiecăruia, înseamnă să abordăm în alt mod relațiile interumane, înseamnă să ne schimbăm atitudinea față de tot ceea ce este viu, de plante de animale, de ape de Planeta Pământ, de oameni. 
    În primul rând trebuie să renunțăm la ORGOLII, trebuie să renunțăm la MÎNDRIE, trebuie să renunțăm la toate sentimentele negative cum ar fi ura, invidia, gelozia, trebuie să renunțăm la dorința de îmbogățire, de a aduna cât mai multă avere, trebuie să renunțăm la obiceiul de a JUDECA acțiunile altor oameni din punctul nostru de vedere, trebuie să renunțăm la violență, la sentimentul de furie de mânie, trebuie să renunțăm la a ne supăra pe cel de lângă noi doar pentru faptul ca a greșit cu ceva...din punctul nostru de vedere, trebuie să acceptăm oamenii așa cum sunt ei, cu defecte și părți bune.
    Schimbarea trebuie să se producă și în modul de gândire. Gândurile noastre trebuie să fie mereu pozitive, trebuie să fie pline de Lumină și Iubire la adresa tuturor ființelor vii. Mai mult decât atât, ziua noastră trebuie să înceapă cu o rugăciune de mulțumire pentru că Dumnezeu ne-a dăruit posibilitatea să ne trezim și să traim și experiențele acestei zile, și această zi trebuie să se termine de asemenea cu o rugăciune de mulțumire pentru tot ceea ce am reușit să realizam în această zi, conștienți fiind că fără ajutorul Bunului Dumnezeu, nimic nu ar fi fost posibil.
     Pe parcursul zilei trebuie să ne gândim cât de benefice sunt pentru noi și pentru tot ce este în jurul nostru acțiunile noastre.
     Dacă doriți să vedeți ce înseamnă sentimentul de IUBIRE versus sentimentul de URĂ, căutati pe net, experimentele făcute în acest sens asupra picăturilor de apă sau asupra plantelor. 
      După ce veți reuși să schimbați toate acestea în viața voastră, după ce veți reuși să renunțați la toate sentimentele negative, după ce veți reuși să vă controlați gândurile și să le canalizați spre sentimente și acțiuni benefice, veți observa schimbarea în interiorul vostru. Un sentiment de liniște și pace lăuntrică vă va cuprinde, pentru că grijile acestei lumi vor dispare. Atâta timp cât veți fi conștienți că scopul vostru în această viață este doar să vă creșteți nivelul de elevare spirituală, să vă apropiați mai mult de Dumnezeu, atunci veți rămâne pe CALE. 
       CALEA înseamnă EVOLUȚIE SPIRITUALĂ, înseamnă să conștientizați că noi toți, tot ceea ce se vede și ceea ce nu se vede, SUNTEM UNUL, DUMNEZEU. TOT CEEA CE ESTE ESTE DUMNEZEU IUBIRE, LUMINĂ, ADEVĂR.
      Sentimentele pozitive, gandurile și faptele benefice ne vor ridica frecvența proprie de vibrație apropiindu-ne de DUMNEZEU. Aceasta este CALEA LUMINII ȘI IUBIRII. Priin toate gândurile, vorbele, acțiunile noastre trebuie să ne ridicăm frecvența vibrațională proprie, conștienți fiind că numai în acest fel vom putea accede către planuri superioare ale CREAȚIEI. Trebuie să ne desprindem de planul grosier, material în care trăim și să conștientizăm că suntem mult mai mult decăt acest trup. Scânteia DIVINĂ din noi este nemuritoare. Noi alegem, prin tot ceea ce facem în această viață, în acest plan grosier, material, cum va fi următoarea noastră viață. Dacă am reuși, prin tot ceea ce facem să ne creștem durata de viață progresiv, am reuși să evoluăm mai repede. Cu cât trăim mai mult, cu atât putem evolua mai repede, Totul este să ne menținem în fiecare viață pe CALEA LUMINII ȘI IUBIRII,
     Sper că am putut să vă ofer o infimă parte din ceea ce înseamnă scopul vieții și modalitățile de evoluție spirituală.
      Nu uitați, elevarea spirituală înseamnă să reușiți să vă ridicați frecvența de vibrație proprie prin tot ceea ce faceți.
      Acționați astfel și INDIFERENT DE CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JURUL VOSTRU, GÂNDIȚI ȘI MANIFESTAȚI-VĂ ÎNTOTDEAUNA POZITIV!!!

joi, 10 februarie 2011

THE SHIFT (2009) - Transformarea lăuntrică

     Iniţial numit “Ambition to Meaning: Finding Your Life’s Purpose”, filmul The Shift vorbeşte despre schimbarea ce trebuie să aibă loc în viaţa noastră când ne descoperim adevăratul nostru scop. Purtătorul mesajelor din film este Wayne Dyer, psiholog considerat de mulţi americani drept „părintele motivaţiei” şi totodată iniţiatorul mişcării de self-development din SUA.

    Adevarul este că oricât de multe cărţi, oricât de multe articole de pe site-uri sau bloguri cu caracter spiritual aţi citi, oricât de multe filme cu subiect spiritual aţi viziona, dacă nu aplicaţi aceste învăţături în viaţa voastră, atunci, vă pierdeţi timpul degeaba. 
    Este mult mai important să păşeşti pe calea IUBIRII şi LUMINII decât să o cunoşti numai. Cel ce a aflat, a obţinut cunoaşterea, informaţia, dacă nu aplică în viaţa de zi cu zi această cunoaştere, atunci acela nu va trăi experienţa transformării sale lăuntrice.
    De aceea vă spun mereu, schimbarea trebuie să pornească mai întâi din interior. Acceptaţi scopul adevărat al vieţii, conştientizaţi-l, schimbaţivă modul de gândire şi acţionaţi în acest sens. Schimbarea va avea loc treptat, dar o veţi simţi. Totul este să începeţi acum, pentru că ACUM ŞI AICI SE PETRECE TOTUL.

miercuri, 9 februarie 2011

"Trezirea"

      Am citit multe articole, pe multe site-uri si bloguri despre spiritualitate. Sunt multi care "arunca" cu informatii sperand sa acapareze cat mai multi cititori. Eu nu vreau sa acaparez cat mai multi cititori, de aceea va voi spune cum lucreaza informatiile, cum va ajuta aceste informatii cu care sunteti "bombardati" 
      Eu sunt adeptul "picaturii chinezesti" in sensul benefic al ideii, adica prefer sa ofer informatii picatura cu picatura, pentru ca stim cu totii ca creierul uman functioneaza secvential, adica se deschide treptat si permite accesarea anumitor informatii stocate in anumite emisfere, dar asta numai in functie de gradul de elevare spirituala al omului respectiv. Inchipuiti-va ce s-ar intampla daca am avea acces brusc la anumite informatii si mai ales energii care ne-ar aduce in postura de "supraoameni" pe toti deodata. Multi din cei care vor dobandi peste noapte aceste puteri le vor folosi pentru scopul propriu de a aduna cat mai multe averi, sau, mai rau, pentru a jefui, pentru a acapara cat mai multa putere si influenta. Altii, nu vor putea rezista fluxului de informatii si energii cu un inalt nivel de vibratie si pentru ca organismul lor nu va fi pregatit sa primeasca aceste informatii si energii superioare, vor muri sau vor inebuni. Si asta se va intampla pentru faptul ca oamenii nu CONSTIENTIZEAZA inca faptul ca dobandirea unei cunoasteri si unei pregatiri spirituale care îi poate aduce in postura de a fi capabili sa dea nastere la tipuri de  fenomene mai speciale, atrage după sine şi o RASPUNDERE foarte mare. De aceea, vreau sa avertizez "amatorii" care urmăresc obţinerea de "puteri" paranormale pentru a le folosi în alte scopuri decât cele benefice că Dumnezeu nu poate fi păcălit. V-am explicat modul cum acţioneaza energia gândului. Orice gand, vorbă, acţiune malefică dau naştere la "perturbări" energetice care nu vor rămâne nesancţionate, pentru că legea actiunii şi reacţiunii funcţionează perfect şi nediscriminabil. De asemenea, încă trăim în Legea Karmei, adică ceea ce dăruieşti aceea vei primi.. 
      De multe ori, v-am rugat să postati comentarii sau lucruri pe care nu le-ati înţeles din articolele respective. Acum, va ofer posibilitatea să POSTATI propriile lucrari care vi se par interesante pentru un anumit esantion din populatie, scriindu-mi la adresa om_ra7@yahoo.com, in care sa va mentionati Prenumele sau un nick/name pentru a va da drepturi sa postati pe blog, articole si nu numai comentarii.
     Acesta este unn blog deschis tuturor, indiferent că aţi practicat sau mai practicaşi încă diferite şcoli de spiritualitate. Ar fi foarte interesant să aflăm opinia mai multor practicanţi din şcoli de spiritualitate diferite.pe marginea unor teme de interes general. Prin această practică vreau să sensibilizez cât mai muţi oameni, iar dacă măcar reuşesc să le ridic unele semne de întrebare, eu sunt mulţumit. Dacă doriţi să urmaţi cursurile unei anumite şcoli de spiritualitate, sunt sigur ca pe net gasiti informatii detaliate despre ele. Totul este să înţelegeţi că sfârşitul părţii materiale se apropie cu paşi repezi. Cei care nu vor intelege că însăşi Planeta Pământ şi-a schimbat frecvenşa de vibraţie tot în sensul trecerii către un plan superiorobligând toate sistemele vii să evolueze, atunci acea entitate se va autoelimina.
     Pentru astăzi atât. Vă doresc să aveţi parte numai de lucruri benefice si nu uitati, GÂNDIŢI ŞI ACŢIONAŢI ÎNTOTDEAUNA POZITIV.

duminică, 6 februarie 2011

Regasirea Interioara


"Un Spirit este un Dumnezeu care râde. Un Spirit iubeşte cu adevărat, cu putere, magnific şi cu toată compasiunea. Omul este schimbător, capricios, Dumnezeu nu.

Dumnezeu lucreaza prin toţi spre a-şi duce la indeplinire planul Sau perfect, şi gindurile perfecte, de iubire, care izvorasc continuu din inimile tuturor sunt chiar mesajul lui Dumnezeu pentru copiii Săi. Aceste ginduri sunt cele care mentin vibratiile corpurilor noastre în contact direct cu vibratiile divine şi perfecte; şi aceasta saminta este Cuvintul lui Dumnezeu care îşi gaseste salas în orice inima receptiva, fie că omul este constient de natura să divină, fie că nu. Ne apropiem şi mai mult de mostenirea noastră divină atunci când ne putem pastra gindurile atât de complet asupra perfectiunii divine, a noastră şi a tuturor, aşa cum este în Mintea lui Dumnezeu, încât vibratiile corpului nostru sunt în strânsă armonie cu vibratiile divine izvorite din Mintea lui Dumnezeu. Dar, pentru a obţine abundenta recolta a intelegerii spirituale, gindurile noastre trebuie să se menţină şi să vibreze continuu unite cu gindurile perfecte, armonioase din Mintea Divină, sau Mintea lui Dumnezeu, pentru om, fiul Sau preaiubit.
Curând descoperim că avem puterea de a ne inrobi sau de a ne elibera, că şi de a ierta orice pacat al intregii familii omenesti prin atitudinea noastră din gindire, cuvint sau fapta şi, prin vibratiile astfel eliberate, pentru întreagă lume. Odată ce am ales să ne modelam gindurile după anumite directii, curând descoperim că suntem sustinuti de insasi Omnipotenta, şi aflam, pe masura ce avansam în disciplina care ne confera maiestria, că este un glorios privilegiu să avem aceasta putere de a ne elibera pe noi şi pe semenii noştri de limitari, prin procesul gândirii divine.

Odata treziti la mostenirea noastra justa, ne vom trezi la frumusetea si puritatea stravechiului mesaj care spune ca trupurile noastre sunt pentru eternitate frumoase, pure si perfecte. Ele sunt mereu corpuri frumoase, pure, spirituale, magnifice si divine, adevarate temple ale lui Dumnezeu.

Curind, raze curate de lumina alba apar in trupurile noastre. Ele stralucesc in aceasta lumina; si aceasta lumina blinda, totusi stralucitoare, vie, invadeaza atmosfera clara din jurul nostru ca un abur de aur alb. Aceasta lumina creste constant pina cind acopera si patrunde totul imprejur. Scaldata in aceasta radiatie, apare o lumina alba, pura, cristalina, orbitoare si scinteietoare, cu o intensitate mai mare decit a celui mai pur diamant, si totusi ea emana din corpurile noastre, care continua sa emita o lumina pura, radioasa si minunata. Aici ajungem impreuna pe Sfintul Munte al Transfigurarii, cu trupuri luminoase si stralucitoare, radioase si minunate, complet cufundate in Viata Divina.

Fiul Omului a devenit Christul lui Dumnezeu, si Imparatia lui Dumnezeu este iarasi in mijlocul oamenilor, iarasi vie, pentru ca altii au acceptat si au adus in manifestare Imparatia in plina putere. Lumina Imparatiei lui Dumnezeu creste in intensitate datorita acceptarii.

Adevarul este Totul este Unul; Un Spirit, Un Trup, Marele Trup Divin al intregii omeniri. Marea Iubire, Lumina, Viata a lui Dumnezeu contopeste complet acest trup in Intregul Unic.

Dumnezeu este Viata insasi, si acea viata nu moare niciodata. Aceasta este doar conceptia gresita realizata de gindirea ignoranta a omului, dupa cum atit de multe malformatii au fost produse si le vedeti in lume, in jurul vostru. Dumnezeu nu este un judecator sau un Rege care sa-Si impuna prezenta in fata voastra sau sa va aduca in fata justitiei. Dumnezeu este un iubitor, atoatedaruitor Tata-Mama, care, cind va apropiati de El, Isi intinde bratele si va cuprinde.

Nu conteaza cine sau ce esti sau ai fost. Esti copilul Sau, ca si atunci cind Il cauti cu o inima si o aspiratie sincera. Daca esti Fiul Risipitor care si-a intors fata de la casa Tatalui, si esti satul de nimicniciile vietii, de cojile cu care hraneai porcii, poti sa revii la casa Tatalui si sa fii sigur de un bun-venit plin de iubire. Ospatul te asteapta acolo oricind. Masa este mereu intinsa si, atunci cind te vei intoarce, nu vei primi nici un repros din partea vreunui frate care s-a intors inaintea ta."

Invataturile Maestrilor...

Peaceful Warrior - Luptatorul Pasnic

            Povestea unui tânăr gimnast - Dan Millman - rol jucat de Scott Mechlowicz şi lupta lui pentru a da un sens vieţii lui în care are succes, însă se simte neîmplinit.
           Are şansa să-l întâlnească pe "Yoda"/Preotul Şaolin, care îl va ajuta să îşi găsească puterea interioară, după ce a suferit un accident

The man from Earth - Omul de pe Pamant

Un film care te pune pe ganduri......

joi, 3 februarie 2011

„SECRETUL” VIEŢII SĂNĂTOASE


Acest articol este în special pentru cei care au ferme de diferite feluri si pentru toţi cei care doresc să obţină recolte sănătoase şi bogate.
Din vremuri străvechi strămoşii noştri îşi cultivau pământul cu mâinile, îşi hrăneau şi îngrijeau animalele singuri, trăiau din ceea ce produceau şi erau mult mai sănătoşi.
Creşterea populaţiei a însemnat o nevoie mai mare de hrană. Tehnologizarea agriculturii şi în general a întregii industrii alimentare a rezolvat în parte această problemă. Spun în parte, pentru că pe lângă avantajele cultivării de suprafeţe întinse au apărut şi numeroase dezavantaje, cum ar fi: otrăvirea pământului şi implicit a culturilor prin stropirea cu diferite tipuri de erbicide care au atras după sine îmbolnăvirea populaţiei şi creşterea mortalităţii. Nu sunt împotriva tehnologiei care ne ajută să facem totul mai repede, dar, sunt împotriva folosirii tehnologiei pentru a avea o producţie mare dar de proastă calitate şi toxică.
Vă pun o întrebare. Ştiţi de ce strămoşii noştri care aveau un grad de elevare spirituală mult superioară nouă, semănau grâul, porumbul etc. cu mâna dreaptă? O să spuneţi, „- pentru că nu aveau tractoare şi semănători”. Tot strămoşii noştri aveau obiceiul să se închine la începutul şi după terminarea lucrului şi să sărute Pământul. De ce? Acum, acest lucru i-ar face pe mulţi să zâmbească.
Din fericire, strămoşii noştri au fost nişte OAMENI foarte înţelepţi, cu multă credinţă în DUMNEZEU şi cu un deosebit respect pentru PĂMÂNTUL pe care-l lucrau şi pentru tot ceea ce însemna sistem viu.
Strămoşii noştri cunoşteau foarte bine energetica corpului uman. Noi, cunoaştem foarte bine ultimele tipuri de maşini, laptop-uri, cele mai  noi apariţii în modă şi muzică şi ne ducem şi petrecem ore în cele mai luxoase baruri, restaurante fumând şi bând alcool, sau, după caz, la bodega din colţ şi ne plângem că suntem bolnavi….
Strămoşii noştri cunoşteau faptul că palmele noastre „emit” şi „recepţionează” fluxuri de energie subtilă, cu frecvenţe de vibraţie foarte ridicate din spectrul LUMINII. Ei ştiau că prin palma stângă primesc această energie sub formă de fluxuri de LUMINĂ şi prin palma dreaptă o DĂRUIESC celor din jur. Atunci când semănau, boabele respective primeau din palma dreaptă prin această energie, IUBIRE de la OMUL care semăna şi LUMINĂ de la BUNUL DUMNEZEU. Cel care semăna CONŞTIENTIZA acest lucru, CREDEA cu putere că aşa se petrec lucrurile. La începutul lucrului OMUL se închina DIVINITĂŢII şi cerea ajutor pentru lucrarea pe care o avea de făcut, iar la sfârşit se închina şi MULŢUMEA DIVINITĂŢII pentru ajutorul primit şi săruta PĂMÂNTUL drept mulţumire pentru că de acolo seminţele lui primeau energie să crească şi rugau în acelaşi timp ENTITATEA PĂMÂNT să nu permită dăunătorilor să se apropie de cultura lui.
De asemenea, strămoşii noştri îşi creşteau animalele cu multă DRAGOSTE, nu le creşteau pentru a le omorî şi a le mânca ci pentru a le fi de ajutor la lucrul pământului şi singurele produse pe care le luau de la ele erau laptele şi ouăle. Se ocupau foarte mult cu apicultura, pentru că erau conştienţi de binefacerile produselor din miere.
Erau OAMENI simpli, pentru care partea materială nu însemna nimic, dar erau foarte preocupaţi de planul spiritual pentru că ştiau că scopul vieţii lor era acela de a eleva, de a evolua ca entitate spirituală, şi ştiau că acest lucru puteau să îl obţină respectând tot ceea ce înseamnă CREAŢIE DIVINĂ şi numai prin IUBIRE.
Tot ceea ce făceau, făceau cu DRAGOSTE şi nu din obligaţie sau din dorinţa de înavuţire. Când cultivau pământul, când plantau pomi, când aveau grijă de animale, când creşteau albine, o făceau cu tot sufletul, cu CREDINŢĂ, dăruind IUBIRE, punând DRAGOSTE şi LUMINĂ în tot ceea ce făceau. Produsele lor erau mereu sănătoase şi destule pentru toţi. PĂMÂNTUL îi răsplătea pentru respectul lor faţă de toate entităţile vii pe care le susţinea, pentru respectul pe care îl arătau faţă de EL. Oamenii erau conştienţi că această ENTIATE VIE, PĂMÂNT, le dăruia AERUL, APA ŞI HRANA necesară traiului lor zilnic.
De aceea vă spun, atunci când plantaţi ceva în PĂMÂNT, nu o faceţi din obligaţie, cu ură, gândindu-vă că este o povară acest lucru pentru voi ci transmiteţi prin palma voastră dreaptă, IUBIRE ŞI LUMINĂ seminţei sau răsadului respectiv. Ceapa, cartofii, legumele în general tot ceea ce plantaţi vor creşte mult mai bine atunci când le veţi „îmbrăca” în IUBIRE şi LUMINĂ.  Faceţi totul cu DRAGOSTE şi nu uitaţi să rugaţi ENTITATEA PĂMÂNT să aibă grijă de culturile voastre şi să îndepărteze din ele toate plantele dăunătoare şi să ţină la distanţă toţi dăunătorii şi toate tipurile de energii malefice. PĂMÂNTUL o să va „mulţumească” prin culturile bogate şi sănătoase pe care vi le va da. Cine „vede” PĂMÂNTUL  doar ca pe o sursă de îmbogăţire şi-l va cultiva, îl va lucra în acest scop, va avea multe „surprize” neplăcute, cum ar fi, seceta, grindina, ploi de mană, inundaţii, furtuni distrugătoare etc. Nimic nu se „întâmplă” Totul are loc conform LEGILOR DIVINE.
Încercaţi să faceţi astfel şi vă rog chiar să scrieţi aici, rezultatele voastre obţinute pe parcele lucrate cum v-am prezentat eu, în comparaţie cu alte parcele lucrate mecanizat ca şi până acum.
Acesta este „SECRETUL” unei vieţi sănătoase şi îndelungate. Trăiţi în LUMINĂ, dăruiţi IUBIRE TUTUROR, GÂNDIŢI ŞI ACŢIONAŢI ÎNTOTDEAUNA POZITIV, RESPECTAŢI PAMÂNTUL care ne asigura condiţiile de supravieţuire şi MULŢUMIŢI BUNULUI DUMNEZEU pentru fiecare nouă zi de viaţă pe care v-o dăruieşte.

marți, 1 februarie 2011

CAUZELE REALE ALE ÎMBOLNĂVIRILOR


Corpul uman şi nu numai el, în afară de „învelişul” exterior pe care îl vedem cu toţii, este înconjurat de alte 7 „învelişuri” subtile (invizibile pentru majoritatea oamenilor). Acestea se numesc biocâmpuri. Aceste biocâmpuri sunt formate din energii, informaţii, au fiecare o culoare aparte şi vibrează pe o anumită frecvenţă. Cele care sunt mai aproape de corpul fizic vibrează pe o frecvenţă mai joasă, în funcţie de gradul de elevare spirituală al fiinţei respective şi cu cât ne îndepărtăm de corpul fizic, frecvenţa de vibraţie a biocâmpurilor creşte, deoarece ele sunt cuplate la planuri superioare ale CREAŢIEI de unde primesc informaţii şi energii şi spre care transmit informaţii despre activitatea corpului fizic în apropierea căruia se află. Aceste biocâmpuri, toate la un loc, în foarte multe publicaţii apar sub denumirea de AURĂ.
Observăm că AURA unui om este formată din 7 biocâmpuri, fiecare dintre ele având misiuni diferite. Unele din ele sunt de protecţie, altele sunt de legătură cu planurile superioare ale CREAŢIEI.
O să vă întrebaţi, poate, ce legătură este între aceste biocâmpuri şi cauzele reale ale îmbolnăvirilor…
Pot să vă spun ca este o legătură foarte strânsă. Să vă dau un exemplu:
- Un om, oarecare, se duce la medic pentru că îl doare foarte rău stomacul. După investigaţii, medicul îi spune că are ulcer şi trebuie să ţină regim şi să ia anumite medicamente. Până aici, totul este în ordine, majoritatea oamenilor procedând în acest mod, care este cel mai indicat. Doctorul, ia depistat pacientului boala după manifestări şi după un set de analize, iar cauza bolii a pus-o pe seama alimentaţiei, iar, mai nou, doctorii au „descoperit” STRESUL drept cauză a multor boli. Pacientul, va pleca mulţumit de la doctor şi va urma tratamentul respectiv. În cât timp credeţi că se va face bine pacientul cu acest tratament? Depinde…. Veţi spune. De ce depinde? Voi veţi spune că depinde de  cât de mult respectă pacientul recomandările doctorului. Eu am să vă spun altceva.
Un doctor te întreabă ce, unde şi de cât timp te doare în zona respectivă, te controlează, îţi face analize şi atât. Posibilitatea doctorului se limitează la ce şi cât a învăţat în facultate sau la cât de multă experienţă are. Doctorul vă va pune un diagnostic care se va regăsi doar la NIVELUL FIZIC  al organismului. Doctorul, va trata boala respectivă doar la nivelul fizic, pentru că acest nivel este palpabil, tangibil, vizibil. Mecanismul de apariţie al unei boli este mult mai complex. În primul rând, o boală se manifestă la nivel energetic. Adică, în primul rând boala va apare în aura noastră, adică vor fi afectate biocâmpurile noastre. DE CE? Vă veţi întreba. Deoarece, o boală este rezultatul acţiunilor noastre negative, malefice, din planul fizic, făcute asupra unui sistem viu. Doctorii vă vor spune că aţi contactat un virus, microb, etc. Mulţi oameni intră în contact cu acei viruşi, microbi etc., dar nu se îmbolnăvesc. Numai unii se îmbolnăvesc, iar alţii rămân sănătoşi. Se îmbolnăvesc, adică atrag în aura lor energii negative, malefice, numai aceia care acţionează astfel asupra unui sistem viu. Oamenii invidioşi, avari, răi, geloşi, furioşi, care poartă în suflete sentimentul de ură, hoţii, criminalii, tâlharii, în general toţi aceia care dau naştere la energii negative, care intră în rezonanţă cu energii negative, aceştia se vor îmbolnăvi mai repede. Veţi spune că sunt totuşi şi foarte mulţi copii care sunt bolnavi sau care s-au născut cu anumite boli sau handicapuri. Aceştia fac parte din altă categorie, mai aparte. Vorbim de cei care se îmbolnăvesc de-a lungul vieţii.
Spuneam că o boală apare mai întâi la nivelul aurei. Dacă veţi merge la un om capabil să vadă şi să interpreteze disfuncţiile vizualizate la nivelul aurei, vă veţi mira că vă va spune că aveţi afectate anumite organe despre care nu ştiaţi, deoarece aceste disfuncţii nu au avut timp să se transmită până la nivelul fizic. Acel om vă va întreba ceea ce doctorul nu v-a întrebat, adică cum vă înţelegeţi cu soţia (soţul), cu copiii, cu vecinii, cu colegii de muncă Prin acest tip de întrebări şi multe altele acel om va căuta să afle CAUZA REALĂ a bolii care încă nu s-a manifestat în planul fizic, sau cauzele bolilor care se manifestă în planul fizic. Important este să nu luaţi în râs indicaţiile acelui om şi să faceţi ceea ce vă recomandă el, pe lângă tratamentul dat de doctor. Unele boli şi de obicei cele mai grave, apar ori într-o perioadă mare de timp, dacă persistăm în acţiunile noastre negative, malefice, ori apar brusc, ca urmare a unei acţiuni malefice extreme, demonică chiar, îndreptată către un sistem viu. De fapt, noi ne îmbolnăvim numai datorită energiilor negative, malefice pe care le generăm sau pe care le atragem în biocâmpurile noastre. Problema este că, dacă  pentru afecţiunile care se manifestă în planul fizic trebuie să mergem la un doctor şi să urmăm instrucţiunile acestuia, pentru bolile care se manifestă deocamdată doar în  planurile subtile ale biocâmpurilor şi despre care nu avem cunoştinţă, există posibilitatea să aflăm atunci când este prea târziu. Din acest motiv, trebuie să acceptăm că noi suntem vinovaţi de îmbolnăvirea noastră fizică datorită acţiunilor noastre malefice. V-am explicat mecanismul declanşării unei boli, tocmai pentru a conştientiza că nimeni în afară de noi nu este vinovat de starea noastră de sănătate. Este adevărat că în cazul atacurilor energetice făcute în mod voliţional asupra noastră de către o persoană special pregătită în acest scop, există posibilitatea să ne îmbolnăvim deoarece pot apare dereglări majore la nivel energetic subtil, dar, tot atât de adevărat este că dacă vom respecta VIAŢA SUB TOATE FORMELE EI, dacă VOM DĂRUI IUBIRE ŞI LUMINĂ tuturor entităţilor care ne înconjoară, dacă NU VOM INTRA ÎN REZONANŢĂ CU ENERGII NEGATIVE, dacă VOM RESPECTA LEGILE DIVINE, LEGILE FIRII, dacă VOM RESPECTA PLANETA PAMÂNT şi o vom trata ca pe o entitate vie care ne asigură aerul, apa şi hrana necesară supravieţuirii şi vom GÂNDI ÎNTOTDEAUNA POZITIV, INDIFERENT DE CEEA CE SE PETRECE ÎN JURUL NOSTRU, atunci, nici un atac energetic, cât ar fi el de puternic, nu ne va afecta şi vom trăi perfect sănătoşi şi în ARMONIE cu TOATĂ CREAŢIA DIVINĂ, pentru că nici o energie negativă, malefică sau demonică, nu este mai presus de IUBIREA, LUMINA DRAGOSTEA ŞI LEGILE BUNULUI DUMNEZEU!!!